Detingut un home a Lleida per dur a sobre marihuana i cocaïna

Imatge de la droga comissada

Imatge de la droga comissada | Guàrdia Urbana

 

Una patrulla de la Guàrdia Urbana va observar la matinada del dijous al divendres d'aquesta setmana un individu a la plaça Cervantes, conegut com a consumidor habitual de substàncies estupefaents, que s'aproximava a un altre individu. Aquest individu, presumpte venedor, en veure els agents va sortir corrents en direcció al carrer Múrcia.

 

Els agents el van aturar i el van identificar com a D.M., de 34 anys, nascut a Gàmbia i veí de Lleida. En l'escorcoll, els agents van comprovar que D.M. portava a sobre set bossetes de plàstic amb una substància vegetal que semblava marihuana, amb un pes de 9,2 grams, quinze embolcalls en forma de boleta amb una substància en pols i roca de color blanc que presumptament era cocaïna, amb un pes de 9,28 grams, i certa quantitat de diners en bitllets i monedes. 

 

Atès la quantitat de substància, els agents van detenir D.M. com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública, van comissar la substància i han iniciat les diligències corresponents.

 

La policia espanyola desmantella una plantació de marihuana a Mollerussa

D'altra banda, aquesta mateixa setmana la Policia Nacional ha desmantellat una plantació de marihuana situada en una finca ramadera de més de 12.000 metres quadrats a la localitat de Mollerussa i n'ha detingut el seu responsable. Durant l'operació, la policia ha intervingut un centenar de plantes i gairebé cinc quilos d'aquesta droga que es trobava en ple procés d'assecament. El detingut havia comprat una granja ramadera i desarmat gran part d'aquesta, col·locant quatre hivernacles semicoberts en els quals es trobaven les plantes. La Policia Nacional va iniciar la investigació després de rebre diverses informacions en què s'assegurava que sortia una intensa olor d'una finca ramadera de la capital del Pla d'Urgell i tot i no haver-hi cap animal. La policia també va trobar al domicili de l'arrestat cabdells i llavors de marihuana.

 

En una primera inspecció de la finca, els agents van observar des de l'exterior un dels hivernacles on es podien veure plantes de marihuana a punt de ser collides, algunes intervenen gairebé tres metres d'altura. Les cent plantes intervingudes es conreaven damunt la terra, la qual cosa permetia l'accés complet i sense restriccions de les mateixes a tots els nutrients i tota la humitat que pogués arribar a les arrels a través d'un reg per embassada dels bancals de les plantes, sent necessari poc manteniment en el seu creixement, segons assenyala des de la policia estatal. El cos també remarca que aquest tipus de cultiu permetia al seu responsable reduir el cost de la instal·lació, ja que muntava només dipòsits d'aigua en els hivernacles per incrementar d'aquesta manera el benefici obtingut en la venda del producte de la plantació.