Balears Vadevi

Detingut un home a la Seu per amagar dins el cotxe 20 lingots d’or de contraban

  • març 11, 2019
  • 3 min read

Imatge dels lingots d'or | @guardiacivil

 

La Guàrdia Civil del Resguard Fiscal, sota la direcció de l'Administrador de la Duana de la Farga de Moles (L), va intervenir el passat dissabte dia 9 de març, la quantitat de vint lingots d'or (dinou de 250 grams i un d'1 kg), valorats tots ells en 258.401 euros. Davant la troballa, es va procedir a la detenció d'una persona com a autor d'un Delicte de Contraban (Llei Orgànica 12/1995 de Repressió del contraban).

 

La intervenció es va produir cap a les 19.30 hores del vespre, quan un vehicle marca Mercedes, va accedir a la duana de la Farga de Moles procedent d'Andorra pel carril verd (res a declarar). El conductor era I.J.S., home, de 55 anys, de nacionalitat espanyola i amb domicili a Navarra. Preguntat pels agents si tenia alguna cosa a declarar, manifesta en un primer moment que no.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Imatge on amagava els lingots

Imatge on amagava els lingots | Guàrdia Civil

 

 

El tiquet que fa sospitar els agents

No obstant això, els agents després de comprovar al maleter del vehicle observen com el conductor té un tiquet de compra a la mà, sospitant que el que s'indica en el mateix, supera el valor del trobat al maleter. En sol·licitar l'agent el gènere comprat amb aquest tiquet, I.J.S. l'indica que és d'un lingot d'or, però que el té amagat en un buit del vehicle, lloc que a continuació indica als agents. Un cop localitzat pels agents el lingot (d'1 kg de pes) en l'interior del filtre de partícules del vehicle, el conductor li manifesta que no hi ha res més, que això és tot.

 

Els agents davant la sospita que pogués existir més gènere a l'interior, fan un reconeixement més exhaustiu, localitzant en el seu interior altres dinou lingots (de 250 grs cadascun) embolicats en quatre paquets. Un cop verificada la quantitat de lingots confiscats pels agents a les dependències de l'Agència Tributària, i en presència de l'Oficial de Viatgers, es va procedir a instruir diligències per Delicte de Contraban (LO 12/95), quedant l'autor detingut, el gènere confiscat i el vehicle intervingut. El detingut, que va passar a disposició judicial, va quedar en llibertat provisional; pel que fa al gènere i al vehicle, tots dos van quedar dipositats a la Duana de la Farga de Moles a disposició de l'autoritat judicial corresponent.

 

Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.