Detingut un jove a Lleida per amagar en un cotxe plantes de marihuana

 

El dijous 4 a les 21.30 hores, una patrulla de la Guàrdia Urbana que realitzava servei de vigilància al barri de la Mariola de Lleida, va notar una forta olor a marihuana en passar al costat d'un turisme estacionat al carrer Saturn. Els agents van comprovar que el vehicle no estava tancat amb clau i van observar que a la part posterior del vehicle hi havia gran quantitat de plantes que semblaven de marihuana esteses sobre una manta. Els agents van localitzar la propietària del vehicle que es va presentar al lloc amb el conductor habitual d'aquest, els quals van explicar que probablement un familiar havia agafat el seu cotxe sense permís atès que coneixia on guardava les claus del vehicle.

 

Al lloc també es va presentar aquest familiar, al qual van identificar com a M.S., de 21 anys, nascut al Marroc i veí de Lleida, que en ser requerit va reconèixer que havia agafat el cotxe sense permís per anar a recollir la marihuana. Davant aquests fets, els agents van detenir M.S. com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública i un delicte de robatori o furt d'ús de vehicle. Els agents van comissar les plantes de marihuana, les quals feien un pes de 4.410 grams.

 

La policia espanyola descobreix una plantació a Mollerussa

La Policia Nacional ha desmantellat una plantació de marihuana situada en una finca ramadera de més de 12.000 metres quadrats a la localitat de Mollerussa i n'ha detingut el seu responsable. Durant l'operació, la policia ha intervingut un centenar de plantes i gairebé cinc quilos d'aquesta droga que es trobava en ple procés d'assecament. El detingut havia comprat una granja ramadera i desarmat gran part d'aquesta, col·locant quatre hivernacles semicoberts en els quals es trobaven les plantes. La Policia Nacional va iniciar la investigació després de rebre diverses informacions en què s'assegurava que sortia una intensa olor d'una finca ramadera de la capital del Pla d'Urgell i tot i no haver-hi cap animal. La policia també va trobar al domicili de l'arrestat cabdells i llavors de marihuana.

 

En una primera inspecció de la finca, els agents van observar des de l'exterior un dels hivernacles on es podien veure plantes de marihuana a punt de ser collides, algunes intervenen gairebé tres metres d'altura. Les cent plantes intervingudes es conreaven damunt la terra, la qual cosa permetia l'accés complet i sense restriccions de les mateixes a tots els nutrients i tota la humitat que pogués arribar a les arrels a través d'un reg per embassada dels bancals de les plantes, sent necessari poc manteniment en el seu creixement, segons assenyala des de la policia estatal. El cos també remarca que aquest tipus de cultiu permetia al seu responsable reduir el cost de la instal·lació, ja que muntava només dipòsits d'aigua en els hivernacles per incrementar d'aquesta manera el benefici obtingut en la venda del producte de la plantació.