Sense Categoria

Detingut a 144 km/h en un tram de 90 km/h i amb la matrícula i la ITV manipulada

LleidaDiari
  • abril 26, 2015
  • 2 min read
Detingut a 144 km/h en un tram de 90 km/h i amb la matrícula i la ITV manipulada

Detingut a 144 km/h en un tram de 90 km/h i amb la matrícula i la ITV manipulada| Redacció – Fotografia: Mossos d’Esquadra

 

Els Mossos d'Esquadra van detenir el dia 22 d'abril un veí de Lleida, de 65 anys i de nacionalitat espanyola, per circular a 144 km/h en una tram limitat a 90 km/h, i amb la matrícula del vehicle i la targeta adhesiva de la ITV manipulada.

La tarda del diumenge 19 d'abril, el mossos realitzaven un control de velocitat al punt quilomètric 85.5 de la carretera N-240, al terme municipal de Lleida. En aquest tram la velocitat està limitada a 90 km/h. Passades les 21.00 hores el radar va detectar i fotografiar un turisme que circulava a 144 km/h. Els agents el van aturar i mentre identificaven el conductor, per tal de denunciar-lo, es van adonar que les plaques de matrícula anterior i posterior no coincidien.
 
Els mossos van constatar que la davantera era la correcta però la posterior corresponia a una motocicleta domiciliada a les Illes Canàries. En observar-la acuradament van veure que amb cinta adhesiva havien transformat la xifra 3 en un 8.
 
A més, el vehicle no tenia l'assegurança en vigor i la targeta adhesiva de la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) no corresponia al turisme. Davant les irregularitats els agents van immobilitzar el turisme, el qual va ser traslladat a la comissaria de Lleida, per ser examinat pel Grup de Recerca Documental (GRD) de l'Àrea Regional de Trànsit de Ponent.
 
Un cop en seu policial, agents del GRD van comprovar tots els elements identificatius del vehicle. Van confirmar que realment tenia la ITV caducada i que la targeta adhesiva que portava pertanyia a un altre vehicle propietat del mateix conductor. A més, el turisme no tenia assegurança obligatòria i la placa de matrícula es trobava manipulada, suposadament per evitar ser identificat si era fotografiat per un radar.
 
Durant el matí del 22 d'abril els mossos van detenir el conductor del vehicle, com a presumpte autor d'un delicte de falsificació de document públic, oficial o mercantil, per manipular la matrícula i la targeta de la ITV. Un cop va declarar en dependències policials va quedar en llibertat amb l'obligatorietat de presentar-se davant l'autoritat judicial quan sigui requerit.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *