Sense Categoria

Detinguda una jove en una protesta contra la presència policial a la UdL

LleidaDiari
  • maig 18, 2016
  • 3 min read
Detinguda una jove en una protesta contra la presència policial a la UdL

Detinguda una jove en una protesta contra la presència policial a la UdL| Text i fotos: ACN

 

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dimarts una jove en una protesta contra la presència policial a la Universitat de Lleida (UdL). La policia l'acusa d'atemptat contra un agent després d'un forceig que hi ha hagut entre estudiants i policies quan els primers protestaven per la vigilància que hi ha des de fa unes setmanes al Rectorat durant les classes que imparteix la subdelegada del govern espanyol a Lleida, Inma Manso, a la llicenciatura de Comunicació Audiovisual i Periodisme. 

Davant la convocatòria de la protesta, els mossos han destinat al Rectorat un parell d'unitats de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO), a banda de diversos agents que anaven de paisà. En l'enfrontament també hi havia membres d'un cos de seguretat privada que hi ha al Rectorat.
 
La protesta ha estat convocada per l'Assembla d'Estudiants de Lletres que rebutja la vigilància policial que hi ha al Rectorat mentre la subdelegada del govern espanyol a Lleida, Inma Manso, imparteix classes. Això és així des que fa unes setmanes un grup de persones va interrompre una de les classes de Manso a crits de 'Fora Feixistes de la Universitat' i per protestar contra la política del govern espanyol del PP en relació a la crisi dels refugiats. 
 
Aquest dimarts els estudiants que portaven una pancarta de rebuig a la presència policial han començat a cridar consignes pels passadissos i les classes fins que hi ha hagut l'enfrontament amb la policia que ha acabat amb la detenció d'aquesta jove. Per la seva part, la subdelegada del govern espanyol, que estava fent classe en el moment de la protesta, ha abandonat l'edifici. 
 
Surt en llibertat
Per reclamar que deixessin en llibertat sense càrrecs la companya de 21 anys detinguda, diversos estudiants de la UdL han decidit tancar-se al rectorat com a mesura de pressió. Ho han fet al despatx del rector, on hi han passat la nit una trentena de persones.
 
Finalment, sobre les 21.00 hores, l'estudiant detinguda ha sortit de la comissaria dels Mossos d'Esquadra després de declarar i d'estar retinguda des de quarts de cinc de la tarda. Els Mossos l'han deixat en llibertat ja que no té antecedents i té domicili conegut. L'acusen, però, d'atemptat a l'autoritat i faran arribar el cas als jutjats.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *