Sense Categoria

Detenen a casa seva Mariona Quadrada (CUP Reus)

Avatar
  • novembre 5, 2018
  • 3 min read

Mariona Quadrada, a la sortida dels jutjats. | Jordi Olària.

 

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest matí a la regidora de la CUP a l'Ajuntament de Reus Mariona Quadrada, després que no es presentés a declarar davant del jutge, per segona vegada, el passat 31 d'octubre, per presumptes delictes d'odi, denunciada pel partit polític Ciutadans Reus. Tal com es preveia, els agents l'han detinguda perquè declari davant del jutge i, un cop feta la declaració, serà alliberada, seguint el mateix procediment que es va fer amb els altres regidors de la CUP que van ser citats a declarar per la mateixa causa, Oriol Ciurana i Marta Llorens.

 

Segons han confirmat fonts del seu entorn a TarragonaDigital, aquest dissabte 3 de novembre,  els Mossos d'Esquadra havien anat a buscar a Mariona Quadrada dues vegades a casa seva, però la regidora de la CUP no hi era.

 

El grup municipal CUP han realitzat una crida per concentrar-se a les 9.30 hores davant dels jutjats de la ciutat, fins que la deixin sortir i estigui en llibertat.

 

 

Concentració davant dels jutjats de Reus per la detenció de Mariona Quadrada

Concentració davant dels jutjats de Reus per la detenció de Mariona Quadrada | Jordi Olària

 

Denunciada per Ciutadans per delictes d'odi

El passat dilluns, 29 d'octubre, Mariona Quadrada va ser citada a declarar, per primer cop, per aquesta denúncia als jutjats de Reus. La regidora no va assistir a la cita, ja que va realitzar una roda de premsa per presentar la seva proposta en relació a les ordenances municipals. Tanmateix, el dimecres 31 d'octubre, va tornar a ser citada pel jutge i, per segon cop, tampoc va assistir a declarar als jutjats. 

 

Aquesta citació judicial ve arran de la vaga del 3 d'octubre del 2017, quan Mariona Quadrada va ser denunciada pel grup municipal Ciutadans. Aquella data es va realitzar una manifestació pels carrers de Reus, la qual va anar fins a l'Hotel Gaudí de la ciutat, on s'allotjaven els cossos de seguretat espanyols. Segons la formació taronja, la regidora de la CUP els va increpar quan es van topar a la manifestació. Per aquest motiu, va ser denunciada per presumptes delictes d'odi.

 

En aquest sentit, Quadrada considera que les acusacions fetes per Ciutadans són injustes i que el delicte pel qual està investigada «no és procedent en cap cas» i, per aquest motiu, no es va presentar a cap de les dues citacions del jutge per declarar per aquesta denúncia.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *