Detenen un dels objectius prioritaris de l’Europol

La policia espanyola ha desarticulat una organització criminal d’origen serbi dedicada al tràfic d’armes, drogues i blanqueig de capital. L’operatiu ha permès detenir un dels “objectius prioritaris” de l’Europol i desarticular una de les organitzacions més importants del conglomerat dels càrtels balcànics. En total s’han detingut 25 persones, algunes d’elles a les demarcacions de Barcelona i Tarragona. 

Onze dels arrestats han ingressat a la presó. L’operació conjunta amb l’Europol i la Policia Sèrbia ha comptat amb 300 efectius policials que han desmantellat 6 plantacions, 4.000 plantes i 63 quilos de cabdells de marihuana, gairebé 450.000 euros, quatre vehicles, un rifle, tres armes simulades, molta munició real i tres rellotges de luxe.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Tots els beneficis aconseguits per aquesta banda criminal eren blanquejats a Sèrbia, on es du a terme una investigació policial paral·lela. Amb tot, el centre neuràlgic de les operacions era a la zona de Llevant, on residien el cap de l’organització i els seus lloctinents i es coordinava, planificava i decidia sobre les qüestions més importants del grup.