Un menor fereix amb una arma blanca a Espanya diversos alumnes i professors d’una escola

Un menor d’edat ha estat detingut aquest dijous després d’atacar amb arma blanca almenys tres professors i un alumne a l’Institut Elena García Armada de Jerez de la Frontera (Cadis). Segons testimonis de l’agència EFE, l’agressor, un estudiant de tercer d’ESO, hauria tret dos ganivets a l’aula només entrar a classe i s’hauria adreçat primer a atacar un company i després una professora que intentava intervenir i parar-lo. El conjunt del succés ha deixat una professora ferida en un ull, dos docents ferits i diversos alumnes amb lesions lleus.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Els mateixos testimonis han indicat que l’agressor semblava estar involucrat en una disputa amb altres estudiants que sovint se’n burlaven d’ell. Tot i això, el centre ha afirmat no tenir constància d’aquest episodi d’assetjament. «Jo crec que anava contra els xavals que es ficaven amb ell, no contra els professors. Els ha ferit perquè s’han posat entremig», ha afirmat un dels alumnes.

La consellera de desenvolupament educatiu i FP de la comunitat, Patricia del Pozo, ha assenyalat que no hi havia hagut incidents previs que haguessin requerit un protocol específic per a aquest alumne. Per la seva banda, l’alcaldessa de Jerez, Maria José García-Pelayo, ha apel·lat a la prudència i a la reflexió davant de l’incident, tot i que reconeix la gravetat d’aquestes agressions en un entorn educatiu.

Els estudiants han estat concentrats al pati i els pares els han recollit. L’agressor ha estat traslladat a la comissaria i estarà sota custòdia fins que es completi l’investigació policial i es posi a disposició de la Fiscalia de Menors.

Diversos sindicats educatius demanen més recursos i protecció als centres davant de casos com aquest. ANPE, el sindicat independent del professorat de l’ensenyament públic a escala estatal, reclama una llei que reconegui als professors com a autoritats i més recursos per atendre la diversitat dels alumnes. La confederació sindical STEs també destaca la necessitat de millorar la salut mental dels adolescents i implementar programes de prevenció i detecció precoç.