Sense Categoria

Detingudes 28 persones, una a Lleida, acusades de tràfic de menors marroquins

Avatar
  • juny 22, 2018
  • 2 min read

Imatge de les detencions | LleidaDiari.cat

 

La Policia Nacional i EUROPOL, en una operació conjunta, han detingut 28 persones en una investigació duta a terme en diverses províncies espanyoles, i desenvolupada en dues fases, que ha permès desarticular dues organitzacions dedicades al tràfic de menors marroquins. Els investigadors estimen que més d'un centenar de nens han estat víctimes de la xarxa desmantellada. Després de ser captats al Marroc, travessaven la frontera de manera clandestina mitjançant diversos mètodes, principalment en pastera, pels quals s'arribava a pagar uns 2.000 euros, i fins i tot 8.000 si les condicions climatològiques eren adverses. Una de les detencions s'ha produit a Lleida.

 

A la primera fase d'aquesta operació, on va quedar desarticulada una de les organitzacions, diversos dels detinguts d'origen marroquí treballaven com a personal laboral en diversos centres de menors d'Astúries. Les investigacions dels agents van possibilitar, en una segona fase de l'operatiu, la desarticulació d'una altra organització interconnectada amb la primera i dedicada al segrest de losmenores en arribar a les costes del nostre país. 

Un cop a les costes espanyoles, eren ocultats en boscos de la província de Cadis o en pisos de l'organització sense deixar-los continuar el seu periple fins que rebessin el pagament de 500 euros per part de les seves famílies d'origen al Marroc. EUROPOL ha participat activament en tasques d'anàlisi i bolcat d'efectes informàtics, desplaçant equips de treball a Oviedo i Castellón.

Una altra imatge de les detencions

Una altra imatge de les detencions | LleidaDiari.cat

 

Després de la finalització de la primera fase de l'operatiu, un total de 22 persones van ser detingudes en diverses províncies espanyoles: Madrid (1), Oviedo (5), Gijón (2), Castelló (4), Algesires (1), Zamora (3), Barcelona (3), Lleida (1), Bilbao (1) i Múrcia (1). Entre ells es trobaven els encarregats d'organitzar les pasteres, els que gestionaven els trasllats a Espanya dels Menas, els que els allotjaven prèviament a l'ingrés en els centres de menors així com als encarregats de gestionar la seva documentació. Destaca que la suma especialització de l'organització així com l'extrema precaució en les mesures de seguretat que utilitzaven en les seves comunicacions emprant aplicacions de veu IP.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *