Detenen dos persones a Lleida per esquarterar un cadàver a Madrid fa un any per extreure-li cocaïna

Detenen dos persones a Lleida per esquarterar un cadàver a Madrid fa un any per extreure-li cocaïna| Text i fotos: ACN

 

La policia espanyola de Lleida ha desarticulat una xarxa que presumptament es dedicava al tràfic de drogues i la prostitució i ha detingut cinc persones d'origen dominicà. Es creu que introduïen cocaïna amb 'mules' des d'Amèrica del Sud per vendre-la al Centre Històric de la ciutat. 

La investigació, a més, hauria permès relacionar dos dels traficants amb un cadàver trobat esquarterat a Parla (Madrid) el 6 de maig de 2015 i destapar una xarxa de tràfic d'éssers humans a tot l'Estat. Els detinguts tenen entre 28 i 44 anys i entre ells hi ha una dona, que hauria explicat haver vist com esquarteraven a Madrid el cos d'un cadàver per extreure-li la cocaïna que duia dins ja que una de les boles que transportava li hauria explotat causant-li la mort. Els cinc detinguts van passar a disposició judicial a Lleida i van quedar en llibertat amb càrrecs. Quan els agents van registrar un bar del carrer del Nord que regenten dos dels detinguts i des d'on sospiten que es venia la droga, només van trobar petites quantitats de cocaïna.
 
La investigació es va iniciar a Lleida l'agost de 2015. La policia espanyola sospitava que des d'un bar del carrer del Nord de la ciutat es traficava amb drogues. La investigació va permetre relacionar els presumptes traficants de Lleida amb una xarxa de tràfic de drogues a nivell estatal que entrava droga a Espanya des de Sudamèrica utilitzant 'mules', persones que ingereixen petites boles amb droga per evitar els controls a les fronteres. Van detenir tres dels presumptes traficants a finals de gener de 2016 i a dos més a començaments de febrer.
 
La policia sospita que una d'aquestes 'mules', que encara no ha pogut ser identificada, va morir perquè se li va trencar una de les boles de cocaïna que havia ingerit i que dues de les persones de Lleida de la xarxa van viatjar fins a Madrid per recuperar la resta de la droga, esquarterant el cadàver. Les restes del cos van aparèixer dins de dues bosses d'esport que un veí de Parla va trobar quan passejava el gos.
 
El cas, instruït pel Jutjat d'Instrucció 2 de Lleida, ha derivat en una segona fase de la investigació que ha permès desarticular una xarxa de tràfic d'éssers humans a nivell estatal, principalment dones que eren obligades a prostituir-se. Segons fonts pròximes al cas, en aquesta segona fase hi hauria més d'una vintena de detinguts a tot l'Estat, entre ells a Guadalajara i també a Lleida.