Detingut un franctirador de Terrassa que volia matar el president Pedro Sánchez

Pedro Sánchez, president del govern, en una imatge d'arxiu.

Pedro Sánchez, president del govern, en una imatge d'arxiu. | CatalunyaDiari.cat

 

Els Mossos d'Esquadra van detenir ara fa tres setmanes a Terrassa un home que tenia intenció de perpetrar un atemptat contra l'actual president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Segons ha avançat en exclusiva Publico, la policia catalana va detectar que aquest home, un vigilant de seguretat de 63 anys amb més de 30 anys de servei, estava buscant la millor manera per atacar el president del govern després que el cap de l'executiu espanyol hagués anunciat que volia exhumar les restes del dictador Franco del Valle de los Caidos.

 

L'home, Manuel M. S., va ingressar a la presó de Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires, l'endemà de ser detingut i després de ser posat a disposició del jutge d'instrucció número 3 de Terrassa. És un expert en armament i durant la investigació els Mossos van saber que també era un expert en tir de precisió i que tenia en la seva possessió un important arsenal d'armes, entre pistoles i també armes llargues, i va ser llavors quan es va decidir assaltar el seu pis per poder-lo detenir.

 

En aquesta línia, doncs, també cal esmentar que se li imputen els delictes de conspiració per atemptar contra autoritat amb ús d'arma, delicte d'amenaces greus, delicte de tinença il·lícita d'armes, municions i explosius i un delicte d'odi.

 

Armament de guerra a casa seva

A l'interior de casa seva a Terrassa es van trobar setze armes de foc curtes i llargues, entre d'altres, un fusell d'assalt militar Cetme, un subfusell metrallador txecoslovac Skorpion vz. 61, i quatre rifles d'altíssima precisió, capaços d'abatre un objectiu a 1.000 o fins a 1.500 metres de distància. Segons detalla el mitjà citat, al cotxe del detingut també es van trobar dues pistoles, una de fogueig modificada per fer foc real i una de real il·legal.

 

Tot i que els Mossos van posar el cas en coneixement de l'Audiència Nacional, en poder-se tractar d'un presumpte terrorista, per la seva intenció d'assassinar el president del govern espanyol, el tribunal de Madrid va retornar el cas al jutjat d'instrucció de Terrassa, que és qui n'ha seguit la investigació i qui n'ha ordenat el seu ingrés en una presó catalana. Els Mossos van poder provar que l'home tenia la proposició d'homicidi d'autoritat però igualment l'Audiència Nacional no ho ha considerat terrorisme. El jutjat d'instrucció, a més de l'amenaça, també apunta als presumptes delictes de tinença il·lícita d'armes i a tenir un dipòsit d'armes a casa seva. Els Mossos també van informar el servei de seguretat de la Moncloa i es va demanar col·laboració a la Guàrdia Civil i a la Policia Nacional.

 

Llop solitari, sense col·laboració o cèdula de suport

Els Mossos d'Esquadra han confirmat a CatalunyaDiari que van detenir aquest home a Terrassa fa menys d'un mes i que ha ingressat a presó. L'home, obsessionat amb el franquisme, va explicar per grups de WhatsApp que tenia intenció d'acabar amb el president del Govern d'ençà que Pedro Sánchez va començar a parlar de la possible exhumació de Franco. Fonts de la investigació asseguren que aquest vigilant de seguretat té diversos problemes psicològics detectats. Els Mossos, durant la investigació, però, van poder constatar que preparava l'atemptat sol, sense col·laboració ni cap cèdula de suport.