Sense Categoria

Detectats dos brots de covid-19 a Brians 1

LleidaDiari
  • juliol 26, 2021
  • 3 min read
Detectats dos brots de covid-19 a Brians 1

El Departament de Justícia ha detectat dos brots de covid-19 al centre penitenciari Brians 1, a Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat). Actualmenti ha 28 interns que s'han contagiat de coronavirus. D'aquests, cinc estan ingressats a la infermeria. D'altra banda, hi ha dotze casos al mòdul 5 i nou casos al mòdul 4.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

La resta, són un intern de la Unitat Psiquiàtrica i un ingressat a la infermeria de Joves. A resultes d'aquests contagis, els mòduls més afectats han quedat aïllats, mentre s'han suspès totes les visites al conjunt de la presó, tot seguint les indicadions de Salut. Les restriccions no afecten els reclusos de la unitat semi oberta, que poden seguir sortint a treballar. A més a més, es farà cribratge a tot el centre per tallar la transmissió del virus. 

 

Detectats dos brots de covid-19 a Brians 1

Detectats dos brots de covid-19 a Brians 1 | LleidaDiari.cat

Suspensió de visites

Després d'aquests brots, s'han suspés les visites a Brians 1, tot afectant a totes les comunicaicons a través del locutori, vis-a-vis familiars… Però sí que es mantindran les comunicacions telefòniques i videotrucades.
 

Mentre aquestes restriccions segueixin vigents, els ingressos de presos preventius es derivaran a Brians 2, mentre s’ha restringit al màxim l’entrada de personal i no hi podran accedir visites, voluntaris, o persones que no es considerin essencials. S’ha previst, si fos necessària, la substitució de funcionaris per garantir el servei.  

 

Altres presons amb positius

A hores d'ara, als centres penitenciaris de Catalunya hi ha 98 interns positius per coronavirus:  21  són  a la unitat hospitalària COVID-19 de Brians 2; 16, a la unitat hospitalària COVID-19 de Puig de les Basses; 5 estan ingressats a la infermeria de Brians 112, al mòdul 5 de Brians 19, al mòdul 4 de Brians 1; 1 roman a la Unitat Psiquiàtrica Penitenciària de Brians 11  està ingressat a la infermeria de Joves; 1, a la infermeria de Lledoners; 1,  a la infermeria de Mas d'Enric i; 1 està ingressat a un hospital de la xarxa pública; 1, a domicili amb un permís extraordinari per malaltia,  i 29 són al seu domicili en aplicació de l'article 86.4. Entre els professionals de Serveis Penitenciaris hi ha 69 casos positius de coronavirus actualment.
 

La Generalitat recorda que, quan es detecta un intern amb coronavirus, els equipaments sanitaris de referència per atendre la població penitenciària que requereix hospitalització per contagi de la Covid-19 són el Pavelló Hospitalari Penitenciari de Terrassa, i les unitats de Covid-19 de Brians 2 i de Puig de les Basses, ideades per acollir presos positius de coronavirus de baixa complexitat. 

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *