Sense Categoria

Detectat un brot de Covid en una residència de Cervera amb 9 positius

LleidaDiari
  • desembre 11, 2020
  • 2 min read

La residència de Cervera ha confirmat un brot de Cpvid | Pixabay

La Paeria de Cervera ha informat d'un brot de coronavirus a la residència de gent gran Mare Janer. Dilluns, es van detectar símptomes de covid-19 en tres dels residents, un dels quals va donar positiu en els tests ràpids efectuats.

 

El centre va aïllar aquesta persona i va confinar la resta d'usuaris a les seves habitacions. Salut va dur a terme dimecres proves PCR a tots els residents i treballadors i s'està a l'espera del resultat. Dijous es van fer tests d'antígens a residents que presentaven símptomes, que han fet aflorar vuit positius més. Els nou usuaris contagiats, amb símptomes lleus, es troben aïllats, mentre els altres 44 residents no presenten cap símptoma però continuen confinats a les seves habitacions.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Cap treballador del centre presenta símptomes

Des de la Paeria assenyalen que, quan es tinguin els resultats de les proves PCR, previsiblement aquest divendres, es podrà tenir una aproximació més real de l'abast del brot. De moment, cap treballador del centre presenta símptomes i tots continuen desenvolupant la seva tasca amb normalitat. La residència compta amb el suport del Departament de Salut i, també, del cos de Bombers per fer els moviments de persones entre diferents zones de la residència segons evolucionin els contagis.

 

L'alcalde Joan Santacana ha remarcat que l'aparició d'aquest brot a la residència ha estroncat l'evolució positiva de la covid-19 a Cervera. En la darrera setmana, s'ha passat de 34 positius actius a 24. Els casos acumulats des de l'inici de la pandèmia ascendeixen a 624.

 

Un altre brot a Tremp, en aquest cas, amb 45 defuncions

D'altra banda, cal recordar que la residència Fiella de Tremp té comptabilitzades ja 45 defuncions després de que el passat 19 de novembre es confirmés un brot de Covid-19 al centre. A data d'aquest divendres 11 desembre, hi ha 89 residents positius, dels 142 totals. Malgrat la gravetat dels fets, des del Departament de Salut van informar aquest dijous en una roda de premsa telemàtica que la situació està estabilitzada.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *