Destinen 14,6 milions a reforçar el personal de les residències de gent gran

El Govern ha aprovat destinar 14.623.737 euros per finançar els programes temporals per al reforç del sistema de residències i del personal de les residències tant de gent gran com de persones amb discapacitat, amb l'objectiu d'atendre les necessitats derivades de la pandèmia de la covid-19.

 

Aquests programes, que es van començar a implementar el febrer, han suposat la incorporació de gairebé de 200 professionals en 17 centres públics d'atenció a la gent gran i persones amb discapacitat que gestiona el Govern. Les tasques que desenvolupa el nou personal estan vinculades a l'adopció de mesures per fer front a la crisi sanitària de la covid-19.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

Destinen 14,6 milions a reforçar el personal de les residències de gent gran

El Govern destina 14,6 milions a reforçar el personal de les residències de gent gran i de persones amb discapacitat | LleidaDiari.cat

 

Garantir les mesures de prevenció

En concret, el personal treballa en la implementació de protocols d'actuació en els centres residencials per garantir les mesures de prevenció, les sectoritzacions per prevenir i lluitar contra la propagació de la malaltia entre les persones usuàries i el personal; la instauració d'espais per a confinament i la configuració de les residències públiques com a centres que reben usuaris derivats d'altres serveis.

 

Aquesta actuació se suma al pla de contingència presentat l'estiu passat pels departaments de Salut i Treball, Afers Socials i Famílies adreçat al conjunt de centres del país, independentment de la titularitat.