Desmantellen una nau a la Noguera que proveïa productes fitosanitaris sense autorització

El Servei de Protecció de la Natura (SEPRONA) de la Guàrdia Civil, amb la col·laboració d'inspectors de Sanitat Vegetal de la demarcació de Lleida, han localitzat durant una inspecció a la comarca de la Noguera una nau d'una empresa dedicada a la fabricació, comercialització i distribució de productes fitosanitaris a tot l'Estat que operava sense tenir autorització administrativa ni estar inscrita al registre oficial corresponent (ROPCAT).

 

Durant la primera inspecció, al mes de juliol, es van immobilitzar diversos productes fitosanitaris, que posteriorment l'empresa va seguir comercialitzant. Les multes per aquesta infracció oscil·len entre els 120.001 i els 3.000.000 d'euros.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

A més d'això, també va continuar envasant nous lots. Durant la inspecció a la nau, es va comprovar que la zona habilitada per a fabricar i manipular els productes fitosanitaris no complia les condicions mínimes, així com els treballadors tampoc disposaven dels elements de seguretat necessaris ni de la formació indispensable per a realitzar les combinacions d'aquests productes.

Desmantellen una nau a la Noguera que proveïa productes fitosanitaris sense autorització

Desmantellen una nau a la Noguera que proveïa productes fitosanitaris a tot l'Estat sense autorització | Guàrdia Civil

Més de 15.000 quilos de pinso animal

També hi havia emmagatzemades partides d'abonament i més de 15.000 quilos de pinso animal sense guardar cap mena de separació física amb els productes fitosanitaris d'ús professional qualificats de nocius.

 

Així, durant la inspecció es van immobilitzar productes fitosanitaris de diversos tipus i en envasos de diferents capacitats, que van quedar a l'interior de la nau a disposició de l'autoritat competent. Els agents també van formular les denúncies administratives pertinents.

 

Posteriorment, però, el SEPRONA va descobrir que l'empresa en qüestió no havia interromput l'activitat productiva i comercial dels productes fitosanitaris. Davant d'això, va organitzar una nova inspecció conjunta per comprovar el material immobilitzat.

 

Havia posat en circulació les mercaderies immobilitzades

Durant aquesta segona inspecció, que va tenir lloc a l'agost, es va poder comprovar com, en efecte, el responsable de l'empresa s'havia saltat les mesures cautelars i havia posat en circulació les mercaderies immobilitzades. De fet, va vendre gran part d'aquests productes.

 

Es tracta d'uns fets que estan tipificats com una infracció molt greu a la Llei de Sanitat Vegetal amb sancions econòmiques que oscil·len els 120.001 i els 3.000.000 d'euros. A més d'això, els agents també van constatar que a la nau es continuaven envasant lots per vendre amb dates de producció recents.