Lleida

Les desenes d’empreses lleidatanes que ja s’han beneficiat del ‘Kit Digital’

Marta Romera
  • octubre 20, 2022
  • 4 min read
Les desenes d’empreses lleidatanes que ja s’han beneficiat del ‘Kit Digital’

S’obre el termini de la tercera convocatòria d’ajuts del programa Kit Digital que impulsa el Govern d’Espanya a través de Red.es, entitat adscrita a la Secretaria d’Estat de Digitalització i intel·ligència artificial del Ministeri d’Afers Econòmics i Transformació Digital, per reforçar i avançar en la digitalització de les petites i mitjanes empreses.

 

Aquesta tercera convocatòria està adreçada a autònoms i micropimes de 1 a 3 treballadors i contempla ajuts de fins a 2.000 euros per reforçar o incorporar solucions digitals en el funcionament i gestió empresarial.

 

El subdelegat del govern espanyol a Lleida ha destacat «la bona acollida que està tenint el programa Kit Digital entre el teixit de pimes lleidatanes, ja que és tracta d’una empenta econòmica per millorar el seu posicionament digital en un món encaminat clarament cap a la transformació digital de les empreses».

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Aquesta bona acollida ve avalada per les xifres de pimes sol·licitants ja que segons les dades facilitades per Red.es relatives a la primera convocatòria, més d’un 73% de les pimes lleidatanes d’entre 10 i menys de 50 treballadors ha presentat sol·licitud d’ajut i s’han concedit ja ajuts per un import de 5 milions d’euros. En el àmbit estatal, s’han rebut més de 77.000 sol·licituds. Amb un pressupost de 3.067 milions d’euros per a les tres convocatòries.

 

La d’aquesta setmana és la tercera i darrera de les convocatòries Kit Digital posades en marxa pel Govern d’Espanya i finançades a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) amb fons econòmics Next Generation:

  • la primera es va obrir el passat 15 de març adreçada a pimes amb plantilles d’entre 10 i menys de 50 treballadors i ajuts de fins a 12.000€. Romandrà oberta fins al pròxim 15 de març.
  • la segona es va obrir el passat setembre i està adreçada a petites i mitjanes empreses de 3 a menys de 10 treballadors que poden optar a ajuts de fins a 6.000€. Romandrà oberta fins a setembre de 2023.
  • i la tercera ja ha obert el termini i s’adreça a autònoms i micropimes d’1 a 3 treballadors amb ajuts de fins a 2.000€. Romandrà oberta fins a octubre de 2023.

El programa públic d’ajudes econòmiques Kit Digital té l’objectiu d’avançar en la transformació digital de les pimes i autònoms, facilitant la implementació de solucions digitals per augmentar la seva competitivitat, millorar la productivitat i optimitzar-ne la gestió.

 

Està dotat amb un pressupost global de 3.067 milions d’euros i contempla ajuts a un ventall de solucions digitals com ara l’impuls del comerç electrònic, la gestió de xarxes socials, la gestió de clients, eina d’oficina virtual, gestió de processos, factura electrònica i mesures relacionades amb connexions segures i ciberseguretat. Les sol·licituds s’han de presentar a través de la seu electrònica de Red.es (Inicio Sede (red.gob.es)).

Per assessorar les pimes en el procediment habilitat per sol·licitar els ajuts del programa Kit Digital es van posar en marxa les anomenades Oficina Acelera Pyme on s’informa i assessora sobre aquest programa. A Catalunya hi ha 7 Oficines Acelera Pyme, una de les quals està situada a la seu de la Cambra de Comerç de Lleida.

 

Aquesta tasca d’assessorament també la porten a terme els ‘agents digitalitzadors’, empreses especialitzades que han estat habilitades pel Ministeri d’Afers Econòmics i Transformació Digital. N’hi ha prop de 9.000 a tot Espanya.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *