T’interessa: El descompte aplicat en els abonaments del transport públic a Lleida

La Paeria, d'acord amb la Generalitat i l'ATM de Lleida, ampliaran del 30 al 50% el descompte anunciat pel govern espanyol, en els abonaments pel transport públic que estarà vigent als autobusos urbans entre setembre i desembre d'enguany, i també hi haurà un ajut de 250.000 euros per arranjar el baixador del l'estació del carrer Saracíbar.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

La Comissió d'Urbanisme ha tramitat aquest dimecres també dos expedients que permetran fer un pas endavant en la municipalització de la zona blava, la grua i el dipòsit municipal a través de l'EMU, que n'assumirà la gestió directa a l'inici de 2023. El tinent d'alcalde Toni Postius ha afirmat que la Paeria sufragarà amb fons propis aquest descompte extra del 20%, que ara s'aprova pel que fa a les modalitats d'abonaments que no estan integrades a l'ATM (T-Nostra B, T-Jove i T-Estudiant), a l'espera que l'ATM ho tramiti per la resta. El descompte, que s'enviarà per a la seva aprovació a la Comissió de Preus de Catalunya, s'aplicarà, segons els termes previstos per decret llei, de l'1 de setembre al 31 de desembre de 2022.

 

 

 

Pas endavant per la municipalització de la zona blava

La Comissió Informativa de polítiques de la gestió urbanística, habitatge i transició ecològica ha informat avui de dos expedients que permeten avançar en el procés de gestió directa dels serveis d'aparcament regulat en via pública –la zona blava–, l'arrossegament i trasllat de vehicles amb grua i el dipòsit municipal de vehicles.

 

 

El primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Toni Postius, i el regidor de Cultura, Ciutat i Transició Ecològica, Jaume Rutllant, han explicat on es troba ara aquest procés. «Amb aquests dos expedients fem un pas endavant molt important per la gestió pública de l'aparcament regulat de la ciutat i el servei de trasllat de vehicles al dipòsit», ha afirmat Postius. Per una banda, s'ha donat via lliure a l'aprovació inicial per part del ple municipal del nou reglament regulador d'aquest servei. Fins ara, el gestionava l'empresa concessionària EYSA i les condicions d'execució les fixava el contracte i els plecs de condicions, que deixen de tenir efecte amb la municipalització del servei.

 

 

Aquest reglament permetrà regular i millorar el control i funcionament de la gestió de l'aparcament regulat, l'arrossegament i trasllat de vehicles i el dipòsit municipal, adaptant-ho a les noves tecnologies aplicables a aquests serveis, a la nova Ordenança de Mobilitat i a les Ordenances Fiscals.