Sense Categoria

Descobrir el cel nocturn de Lleida, aquest divendres al Museu del Clima

Avatar
  • juliol 26, 2017
  • 3 min read
Descobrir el cel nocturn de Lleida, aquest divendres al Museu del Clima

Museu del Clima de Lleida | LleidaDiari.cat

 

L’Ajuntament de Lleida proposa aquest divendres una nova activitat científica al Museu del Clima i la Ciència de Lleida sota el nom 'Astronomia: el cel nocturn de Lleida. En aquest taller, a càrrec de Manuel de Sanz, de la Fundació Tekhnikós, els participants descobriran en detall com és la superfície de la Lluna i a reconèixer i interpretar alguns dels elements astronòmics habitualment visibles des de la ciutat. La iniciativa s’emmarca en el projecte global del Museu del Clima i la Ciència que, lluny d’un museu convencional, vol oferir activitats familiars i científiques pràctiques als ciutadans que puguin aplicar al seu dia a dia, on s’expliquin els conceptes científics basats amb la seva aplicació pràctica. Aquesta activitat, que es durà a terme de 22.00 a 24.00 hores, és gratuïta però cal inscripció prèvia i les places són limitades.

 

Les properes activitats són:

Activitats familiars:

Dijous 3 d’agost, de 19.00 a 21.00 hores. Adaptacions de les plantes al clima de secà: les plantes aromàtiques.

Dijous 17 d’agost, de 19.00 a 21.00 hores. Taller de jardineria: les plantes i l’aigua.

Dijous 31 d’agost, de 19.00 a 21.00 hores. Joc: adaptacions de la fauna al clima.

Activitats científiques:

Diumenge 13 d’agost, de 10.30 a 13.00 hores. Maqueta d’un parc temàtic d’energies renovables

Dissabte 26 d’agost, d’11.00 a 13.00 hores. El vehicle elèctric.

Divendres 1 de setembre, de 20.30 a 22 h Cinema a la fresca: 'El Mañana'

Divendres 15 de setembre, a les 19.00 hores. Presentació del llibre 'Més de quaranta senyals. Noves reflexions sobre el medi ambient', de Joandomènec Ros (Pagès Editors)

Sala Oró

Dimecres, de 19.00 a 21.00 hores – Diumenges, de 10.00 a 13.00 hores. Visites guiades gratuïtes

 

El Museu del Clima i la Ciència de Lleida és un equipament dedicat a la difusió científica i on tenen un pes especial les activitats culturals, socials i educatives de tot tipus. El recinte uneix el projecte museogràfic obra del doctor Jorge Wagensberg i el projecte arquitectònic de Toni Gironès. Es tracta d'un nou espai públic de cinc hectàrees al Turó de Gardeny, al barri de la Mariola, que es planteja com un espai viu i en constant interacció tant amb la natura com amb el visitant. El Museu del Clima i la Ciència de Lleida ofereix a la societat un espai per a la divulgació científica i el coneixement del clima i el medi ambient, alhora, custodi el llegat del científic lleidatà Joan Oró, una de les figures més universals de Lleida.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *