Categories: Societat

Descobreixen quins són els PINS de seguretat més usats i menys fiables. Tens algun d’ells?

Durant anys, els Números d’Identificació Personal (PIN), coneguts per ser la barrera de seguretat en dispositius i serveis crítics com telèfons intel·ligents i comptes bancaris, han demostrat ser vulnerables a la creixent sofisticació del cibercrim. Un estudi recent de l’Economista, ha posat en evidència la facilitat amb què aquests codis de seguretat poden ser desxifrats. Malgrat la familiaritat que molts usuaris tenen amb els seus PINs, que solen ser de quatre dígits, oblidar-los és una experiència comuna. No obstant això, el més alarmant és la facilitat amb què poden ser desxifrats a causa de la limitada quantitat de combinacions possibles: només 10.000. Aquest nombre, tot i que pot semblar elevat, no és suficient per garantir una seguretat robusta en el context actual.

NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Els codis més comuns

Un estudi acabat de dur a terme per un excientífic de dades de Facebook ha revelat que un de cada quatre codis PIN de targetes bancàries pot ser endevinat provant només 20 números diferents. Aquest descobriment ressalta la vulnerabilitat inherent als codis PIN més comuns. Els deu PINs més utilitzats, i per tant més fàcils d’endevinar, són:

  • 1234
  • 1111
  • 0000
  • 1212
  • 7777
  • 1004
  • 2000
  • 4444
  • 2222
  • 6969

 

Unes dades sorprenents

Aquestes dades es basen en una mostra de 3,4 milions de PINs obtinguts de diverses bretxes de seguretat. Sorprenentment, les 20 combinacions més freqüents representen el 27% de tots els codis PIN analitzats, cosa que subratlla una preocupant tendència cap a l’elecció de combinacions fàcilment endevinables pels usuaris.

Aquest estudi posa de manifest la necessitat urgent d’adoptar mètodes de seguretat més avançats i robustos. La biometria, l’autenticació de dos factors (2FA) i altres mètodes innovadors estan emergint com a alternatives viables per protegir la informació delicada i reduir el risc de ciberatacs.

Davant d’aquesta situació, experts en seguretat recomanen als usuaris evitar combinacions de PIN òbvies i considerar la implementació de mesures de seguretat addicionals. L’evolució del cibercrim exigeix una resposta proactiva per garantir la protecció de les dades personals i financeres en un món cada cop més digitalitzat.

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Recent Posts

Detinguts els responsables d’una empresa lleidatana relacionats amb l’estafa de milers d’euros a diverses persones

Els Mossos d'Esquadra van detenir dijous a Lleida dos homes, de 34 i 39 anys,…

10 hores ago

Un mort i tres ferits en el muntatge del mirador de Durro

Els Mossos d'Esquadra amb personal de l'empresa que estava fent el muntatge del mirador de…

10 hores ago

Última hora: Accident mortal en una sortida de via al Pla d’Urgell

El Servei Català de Trànsit informa que aquest migdia s’ha registrat un sinistre viari mortal…

3 dies ago

Alarmant: Brot de gastroenteritis afecta 29 infants i monitors en uns campaments a Catalunya

L'Agència de Salut Pública investiga un brot de gastroenteritis que ha afectat 27 infants i…

3 dies ago

Eurecat Lleida impulsa la innovació alimentària amb neurociència, realitat virtual i IA

El centre tecnològic Eurecat Lleida ha participat en el projecte CONOCE, una iniciativa que aposta…

3 dies ago

La Paeria de Lleida reforça el manteniment de jardineria

La comissió informativa de Gestió de la Ciutat ha donat llum verda a dues importants…

3 dies ago