Categories: Societat

Descobreixen quins són els PINS de seguretat més usats i menys fiables. Tens algun d’ells?

Durant anys, els Números d’Identificació Personal (PIN), coneguts per ser la barrera de seguretat en dispositius i serveis crítics com telèfons intel·ligents i comptes bancaris, han demostrat ser vulnerables a la creixent sofisticació del cibercrim. Un estudi recent de l’Economista, ha posat en evidència la facilitat amb què aquests codis de seguretat poden ser desxifrats. Malgrat la familiaritat que molts usuaris tenen amb els seus PINs, que solen ser de quatre dígits, oblidar-los és una experiència comuna. No obstant això, el més alarmant és la facilitat amb què poden ser desxifrats a causa de la limitada quantitat de combinacions possibles: només 10.000. Aquest nombre, tot i que pot semblar elevat, no és suficient per garantir una seguretat robusta en el context actual.

NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Els codis més comuns

Un estudi acabat de dur a terme per un excientífic de dades de Facebook ha revelat que un de cada quatre codis PIN de targetes bancàries pot ser endevinat provant només 20 números diferents. Aquest descobriment ressalta la vulnerabilitat inherent als codis PIN més comuns. Els deu PINs més utilitzats, i per tant més fàcils d’endevinar, són:

  • 1234
  • 1111
  • 0000
  • 1212
  • 7777
  • 1004
  • 2000
  • 4444
  • 2222
  • 6969

 

Unes dades sorprenents

Aquestes dades es basen en una mostra de 3,4 milions de PINs obtinguts de diverses bretxes de seguretat. Sorprenentment, les 20 combinacions més freqüents representen el 27% de tots els codis PIN analitzats, cosa que subratlla una preocupant tendència cap a l’elecció de combinacions fàcilment endevinables pels usuaris.

Aquest estudi posa de manifest la necessitat urgent d’adoptar mètodes de seguretat més avançats i robustos. La biometria, l’autenticació de dos factors (2FA) i altres mètodes innovadors estan emergint com a alternatives viables per protegir la informació delicada i reduir el risc de ciberatacs.

Davant d’aquesta situació, experts en seguretat recomanen als usuaris evitar combinacions de PIN òbvies i considerar la implementació de mesures de seguretat addicionals. L’evolució del cibercrim exigeix una resposta proactiva per garantir la protecció de les dades personals i financeres en un món cada cop més digitalitzat.

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Recent Posts

Coneixes el tractament de moda per perdre quilos a base de punxades? T’expliquem els riscos!

Les injeccions conegudes per la seva eficàcia en la pèrdua de pes —com Wegovy, Saxenda…

12 hores ago

Condemnat a Lleida a pagar els seus veïns per no controlar els lladrucs dels seus gossos

L'Audiència de Lleida ha condemnat un home a indemnitzar dos veïns amb 180 euros per…

12 hores ago

Lleida inaugura la temporada de piscines i manté l’ampliació horària davant la intensa calor

Lleida ha inaugurat aquest dissabte la temporada de bany amb l'obertura de les piscines municipals.…

16 hores ago

Un 86% dels participants en la Trobada Empresarial del Pirineu preveu facturar més que l’any passat

En el marc de la 36a Trobada Empresarial al Pirineu, es van donar a conèixer…

19 hores ago

Última hora: Mor la dona atropellada en una pas de vianants a Lleida

La dona de 34 anys que va resultar ferida crítica en ser atropellada divendres de…

19 hores ago

Alerta: La majoria d’aliments per a nadons no compleix els estàndards de qualitat

Un 80% d'aliments que es comercialitzen a l'estat espanyol per a menors de tres anys…

22 hores ago