Balears Vadevi

Desarticulen una organització que pretenia introduir cocaïna impregnada en sucre a l’estat espanyol

  • maig 13, 2022
  • 2 min read
Desarticulen una organització que pretenia introduir cocaïna impregnada en sucre a l’estat espanyol
Desarticulen una organització que pretenia introduir cocaïna impregnada en sucre a l’estat espanyol

La Policia Nacional ha desarticulat juntament amb les policies francesa i colombiana, una organització franco-colombiana que pretenia introduir a l'estat espanyol una gran quantitat de cocaïna impregnada en sucre. L'operació policial, batejada com 'Sugar', s'ha saldat amb un total de 18 persones detingudes: 7 a Espanya -5 a Madrid i 2 a Terrassa-, 10 a França i 1 a Dubai.

 

Aquest darrer seria el presumpte líder de l'organització de narcotràfic. A bada, s'han intervingut 22 tones de sucre contaminat amb cocaïna en un contenidor que va sortir de Colòmbia amb destinació final al port francès de Le Havre i que va ser interceptat per la policia francesa en una nau als afores de París.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Segons explica la Policia Nacional, l'organització planejava establir a Espanya un laboratori clandestí per l'extracció de la droga, és a dir, un laboratori on separar la cocaïna del sucre. De fet, de les cinc persones detingudes a Madrid, tres d'ells s'havien desplaçat des de Colòmbia a mitjan març com a expertes en 'cuinar' la droga. Es tractava de l'home de confiança del líder, juntament amb el seu fill i un altre home que era el químic encarregat del procés de contaminació del sucre amb cocaïna a Colòmbia.

Desarticulen una organització que pretenia introduir cocaïna impregnada en sucre a l'estat espanyol | Cedida

 

Encarregades de rebre el contenidor amb sucre contaminat

D'altra banda, les dues persones detingudes a Terrassa, mare i fill, feien de contacte dels primers durant la seva estada a Espanya i també eren les encarregades de rebre el contenidor amb sucre contaminat, que mai no va arribar.

 

El mes de març passat, agents de la Policia Nacional van començar una investigació en coordinació amb les autoritats franceses i van descobrir que diversos membres de l'organització volien desplaçar-se des de Colòmbia fins a Espanya per establir-hi un laboratori de cocaïna i rebre un contenidor de sucre contaminat amb la droga. Tanmateix, la mercaderia va ser interceptada quan es trobava a França. I, en paral·lel, es van identificar els membres de l'organització que es trobaven a l'estat espanyol. Les detencions van tenir lloc a principis de maig.

Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.