Desarticulen una organització que estafava a benzineres amb targetes a nom de ‘mules’

La Policia Nacional ha desarticulat una organització dedicada a estafar en benzineres mitjançant targetes de crèdit. Operava a Catalunya, País Valencià i Tenerife. Hi ha 26 detinguts i s’han fet 10 registres en domicilis. Els arrestats es feien passar per autònoms del transport, captant persones sense llar o amb necessitats econòmiques per posar al seu nom les targetes de crèdit amb les que cometien les estafes a l’hora de posar benzina. L’import estafat supera els 250.000 euros. Els detinguts operaven en àrees de servei oferint benzina més econòmica a conductors de vehicles pesats als quals cobraven en metàl·lic i que posteriorment els arrestats abonaven amb el crèdit de la targeta.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La investigació es va iniciar a mitjans del 2021, quan els agents van tenir coneixement per part d’una empresa de crèdits de proveïment que s’estaven portant a terme càrrecs que posteriorment no s’abonaven. Els investigadors van comprovar que els líders de l’organització havien creat una estructura piramidal per la que es feien passar per una associació d’autònoms dedicats al transport. Per crear l’associació, captaven persones en situació de vulnerabilitat o amb escassos recursos econòmics, als que a canvi d’una petita quantitat, situaven com a autònoms i demanaven al seu nom les targetes de proveïment amb línia de crèdit.

Un cop obtenien les targetes, captaven conductors de vehicles pesants mentre posaven benzina a les àrees de servei. Els oferien combustible a un preu molt per sota del mercat, amb la condició que paguessin en efectiu. D’aquesta manera, la xarxa criminal acumulava diners en efectiu mentre pagava el combustible amb les targetes. Els càrrecs s’anaven acumulant fins que els comptes es bloquejaven per l’impagament de quotes.

 

La investigació ha finalitzat amb els 26 detinguts i els 10 registres. En aquests s’han intervingut 97 targetes de crèdit, diversos contractes, telèfons i documentació. S’han comptat més de 550 operacions fetes per la banda en un període de temps curt. Els arrestats estan acusats de pertinença a grup criminal, estafa, usurpació d’identitat i falsedat documental.