Categories: Successos

Desarticulada una organització criminal dedicada al tràfic de persones de diferents punts d’Europa a Catalunya

La Policia Nacional ha desarticulat una organització dedicada al tràfic de persones des de diferents països europeus a Barcelona. Hi ha set detinguts, acusats de delictes de tràfic de persones, falsedat documental i pertinença a organització criminal. La investigació es va iniciar el juliol del 2023, quan es va detectar una primera furgoneta amb onze persones amuntegades al seu interior a Sant Adrià de Besòs. Les víctimes eren ciutadans estrangers de tercers països, a qui cobraven grans quantitats de diners per garantir-los el trasllat i l’entrada a Barcelona, posant en risc la seva vida per les deficients condicions en les que es feia el trasllat. Pagaven entre 10.00 i 12.000 euros.

 TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Les víctimes, estrangers en situacions irregulars, sortien dels seus països d’origen un o dos mesos abans del seu viatge final a Espanya. Durant aquests dos mesos estaven movent-se per diferents països de la Unió Europea. Posteriorment es reunien amb l’organització en una ciutat determinada per organitzar el viatge final a l’estat.

Aquest viatge es feia per carretera, en furgonetes sense finestres i amuntegats. La policia ha explicat que les condicions higièniques i sanitàries eren nul·les i no tenien cap tipus d’aliments a la seva disposició, tenint en compte que els trajectes eren de més de 18 hores. Durant el trajecte no es permetia a aquestes persones sortir de l’habitacle, ni quan paraven a posar benzina. Així, havien de fer les seves necessitats en bosses de plàstic i orinar en ampolles de plàstic.

Un cop iniciat el trajecte, la banda retirava els telèfons mòbils i la seva documentació per tenir-los completament controlats.

Un cop finalitzat el trajecte, els encarregats de l’organització a l’estat rebien els estrangers i els deixaven custodiats en pisos de seguretat fins a obtenir el pagament complet del trajecte.

L’organització tenia una gran infraestructura, ja que feia servir fins a vuit furgonetes per als trasllats.

En un dels trajectes s’han identificat fins a 17 víctimes. Se’ls està tramitant a tots una infracció de la llei d’estrangeria.

Jerarquia marcada

L’organització tenia una sòlida jerarquia amb un repartiment de tasques perfectament definides pel que fa a la captació, el trasllat i la recepció. El cap de la banda era el que s’encarregava de contactar amb els estrangers al país d’origen i els oferia i facilitava el trasllat a Espanya a canvi de grans quantitats de diners. El segon nivell de l’organització s’encarregava de rebre als estrangers i portar-los al pis de seguretat. El tercer i últim nivell eren els conductors, encarregats de la furgoneta que feia el trasllat evitant els controls pertinents durant el recorregut.

Helena Rius

Recent Posts

Enxampat un home després de robar en una casa i llançar un home gran pel balcó a Catalunya

La Guàrdia Urbana de Figueres ha detingut un home que havia entrat a robar en…

30 minuts ago

Viatges en tren per Espanya? Arriben unes ofertes que no et pots perdre!

Renfe llança aquest dilluns 20 de maig una campanya de Superpreus per viatjar al juny…

42 minuts ago

Heu vist la nova icona de WhatsApp? T’expliquem què significa!

WhatsApp, la plataforma de missatgeria, ha introduït un nou indicador destinat a informar els usuaris…

47 minuts ago

Tràgic: Un avi mata els seus dos nets a Espanya

Un tràgic succés ha ocorregut a la localitat de Huétor Tájar, a Granada, on un…

1 hora ago

Males notícies: Cauen les exportacions catalanes

Les exportacions catalanes van caure un 9,3% durant el primer trimestre de l'any en comparació…

2 hores ago

Descobreixen quins són els PINS de seguretat més usats i menys fiables. Tens algun d’ells?

Durant anys, els Números d'Identificació Personal (PIN), coneguts per ser la barrera de seguretat en…

3 hores ago