Desallotjades desenes de persones que volien dormir al Parc Natural de Montserrat

Els Agents Rurals, en col·laboració amb altres cossos de seguretat, vigilen aquest dissabte que ningú entri als vuit espais naturals que s'han tancat amb l'activació del nivell 3 del pla Alfa per l'elevat risc d'incendi. A Montserrat, patrulles dels Agents Rurals han desallotjat aquesta passada nit un centenar de persones que volien dormir a l'espai natural o que hi havien pujat a observar els Perseids. El cap de l'Àrea Bàsica de la Catalunya Central dels Agents Rurals, Jordi Carraco, demana «prudència» en el que és el segon dispositiu més important de l'estiu. La previsió és que sigui un episodi «molt intens» de calor, amb risc «extrem» d'incendi, però «relativament curt». Les restriccions duraran com a mínim tot el cap de setmana.

 

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

 

 

El nivell 3 del pla Alfa s'ha ampliat aquest dissabte a la mitjanit a 249 municipis de 23 comarques i a vuit massissos, que són els de Montserrat, Montsant, Garraf-Foix, Sant Llorenç del Munt i l'Obac, Montmell, Prades, Tivissa-Vandellòs i Cardó-Boix. Per això, les persones que volien passar la nit als parcs naturals afectats per les restriccions han hagut d'abandonar les zones.

 

A Montserrat, patrulles nocturnes han informat aquelles persones que havien pujat a albirar els Perseids -la pluja d'estels que aquestes nits es pot observar en zones allunyades de la contaminació lumínica, tot i que hi ha lluna plena- que a partir de mitjanit els accessos al parc natural quedarien tancats. També han desallotjat algunes persones que volien dormir a la zona de les Ermites. En total, un centenar de persones.

 

Imatge d'un dels accessos al Parc Natural de la Muntanya de Montserrat tancat per l'elevat risc d'incendi amb l'activació del nivell 3 del Pla Alfa.

Imatge d'un dels accessos al Parc Natural de la Muntanya de Montserrat tancat per l'elevat risc d'incendi amb l'activació del nivell 3 del Pla Alfa. | LleidaDiari.cat

 

Carrasco ha explicat que en general es troben «molt bona col·laboració» quan informen les persones que no poden accedir als espais naturals o bé que els han de desallotjar, ja que entenen, ha dit, que són «moments complicats» i «acotats en el temps».

 

Al llarg del cap de setmana, patrulles dels Agents Rurals, en col·laboració amb ADF i altres cossos de seguretat com els Mossos d'Esquadra, vigilaran que ningú accedeixi als espais naturals. Sobretot se situen als accessos principals dels parcs, com és el Coll de Can Maçana, a la Muntanya de Montserrat. Als accessos secundaris, hi ha cartells i precintes que n'impedeixen l'accés de manera clara. 

 

També cal recordar, que al llarg d'aquest dissabte, els Agents Rurals han precintat barbacoes en diversos municipis afectats pel nivell 3 del pla Alfa, com Castellar del Vallès (Vallès Occidental), Abrera o Olesa de Montserrat (Baix Llobregat). En aquests municipis no es poden fer barbacoes en zones recreatives.