Desactivada temporalment la funció de certificat digital dels DNI expedits des d’abril de 2015

Desactivada temporalment la funció de certificat digital dels DNI expedits des d'abril de 2015 | CatalunyaDiari.cat

 

La Direcció General de Policia ha comunicat que la funcionalitat dels certificats digitals que tenen els nous documents nacionals d'identitat (DNI) electrònics queda desactivada de forma temporal i «preventiva» mentre es treballa a millorar la seva seguretat.

 

La mesura s'ha pres després que una recerca publicada recentment per una universitat de la República Txeca hagi assenyalat que el 'xip' dels nous DNI espanyols podria ser «vulnerables» davant un «atac informàtic molt organitzat», ha assenyalat un portaveu de la Policia.

Davant aquesta possibilitat, i a pesar que no s'ha registrat cap cas de «vulnerabilitat», la funció de signatura electrònica dels nous DNI queda desactivada en tots els documents nacionals d'identitat expedits a partir d'abril de 2015, i que tenen un codi de suport posterior a ASG160.000.

 

Es preveu que la suspensió no superarà el termini d'un mes

La desactivació d'aquesta funcionalitat es mantindrà mentre es millora la seguretat del nou DNI, que fonts policials estimen que no superarà un mes, encara que el document nacional d'identitat electrònic segueix sent vàlid com a document d'identificació per a qualsevol tipus de tràmit administratiu i com a document de viatge per moure's per tots els països de la Unió Europea.