Tàrrega inicia les obres de la nova estació d’autobusos

El Departament de Territori ha iniciat aquest dilluns les obres per a construir la nova estació d’autobusos a Tàrrega davant de l’estació de tren, al carrer Santes Espines. L’equipament, que suposarà una inversió de 3 milions d’euros, està previst que rebi unes 113.000 usuaris de la dotzena de línies que tenen parada a la capital de l’Urgell. Els treballs tenen un termini d’execució de 18 mesos.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

L’estació estarà formada per una platja de set andanes per a l’estacionament d’autobusos i una edificació de planta baixa per a donar servei als usuaris. El tret més destacable és que l’edificació estarà semisoterrada, de tal manera que la seva coberta s’urbanitzarà per a crear un nou espai públic a nivell de carrer. La parcel·la on s’ubicarà l’estació té una superfície de 4.600 metres quadrats, que substituirà l’actual estació, situada al carrer del Migdia.

El Departament de Territori i l’Ajuntament de Tàrrega tenen subscrit un conveni pel qual l’Ajuntament ha cedit a la Generalitat els terrenys per executar les obres i, un cop finalitzades, l’empresa pública CIMALSA assumirà el manteniment de la instal·lació. Les obres compten amb el finançament dels fons europeus Next Generation.