Alerta: El Govern torna a activar el nivell 3 del Pla Alfa per la situació de risc extrem d’incendi forestal

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha activat a la mitjanit del dimarts 25 de juliol el nivell 3 del Pla Alfa per risc extrem d’incendi. La mesura afecta 56 municipis de 7 comarques. En aplicació del pla es restringirà l’accés al cap de Creus, l’Albera, la serra de Montsant, el Garraf i Montmell-Marmellar. La Diputació de Barcelona, per la seva banda, ha anunciat la restricció als parcs del Garraf, Olèrdola i Foix, tancant les zones d’aparcament i regulant els accessos i pistes forestals per disminuir el risc de foc forestal.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Segons el Govern, l’episodi es caracteritza principalment per la baixa humitat relativa, sense temperatura extrema i vent moderat, situació que pot continuar fins al migdia del dimecres 26 de juliol. Pel que fa a l’executiu català, s’espera un increment del perill molt alt, sobretot a prop del litoral, on la sequera és molt intensa.

Mentre duri l’activació, els efectius del cos d’Agents Rurals es destinaran exclusivament a la prevenció d’incendis forestals, i es reforçarà la vigilància aèria. Es fa una crida a la prudència per evitar qualsevol situació de risc i es demana a la ciutadania que no es freqüenti el medi natural, especialment en hores de màxima insolació.