Sense Categoria

Denuncien que segueixen les obres majors a la discoteca Biloba

LleidaDiari
  • juny 3, 2016
  • 4 min read
Denuncien que segueixen les obres majors a la discoteca Biloba

Denuncien que segueixen les obres majors a la discoteca Biloba| Redacció – Fotografia: Comú de Lleida

 

El Comú de Lleida ha constatat que, des de fa uns dies, segueixen les obres majors a la discoteca Biloba, malgrat que la Generalitat va advertir la Paeria al mes de març que una part de la construcció està en el radi d’influència d’Hidrocarburos CLH, afectat per la normativa de seguretat d’accidents greus. 

“En la finca on s’ubica la macrodiscoteca s’hi estan fent, darrera un mur perimetral d’uns 3 metres, obres majors de fonaments, forjats i murs de separació d’espais, entre d’altres intervencions més enllà del permís concedit”. És per aquest motiu que des del Comú no entenen la inacció de l’Ajuntament i exigeixen a l’equip de govern “que actuï amb responsabilitat, vetllant pel compliment d’una instrucció interna de la Generalitat que ja s’ha posat en coneixement de la Paeria, i insti a l’aturada immediata de les obres”. Amb aquesta finalitat han presentat una instància a la Paeria perquè l’alcalde es doni per informat d’aquests fets.
 
Segons confirmen en un comunicat, “hem constatat que la Paeria encara no ha concedit la llicència d’obres majors, que segueix paralitzada. La concessió d’aquesta llicència considerem que seria temerària per a la ciutat, ja que es vulneraria la normativa de seguretat d’accidents greus”. A més, podria obligar la Generalitat a portar la Paeria als jutjats per incompliment de normes urbanístiques. Si el procés judicial -que podria ser llarg- acabés amb el tancament de la discoteca, els promotors tindrien la opció de presentar una demanda patrimonial per danys i perjudicis contra l’Ajuntament com a responsable d’haver-los donat una llicència il·legal, optant a una indemnització milionària per danys patrimonials. “En resum, concedir una llicència d’obres que vulnera la normativa de la Generalitat podria obligar la Paeria a indemnitzar Biloba tant pel cost de les obres com pel lucre cessant, és a dir tot el que l’empresa deixi de guanyar per l’actuació de l’administració municipal”.
 
El Comú es pregunta quins motius té l’equip de govern i el tinent d’alcalde de l’àrea d’urbanisme, Fèlix Larrosa, per actuar així, posant els interessos d’un grup empresarial per davant de l’interès general de la ciutat.
 
 
Per tot això, el Comú exigeix l’aturada immediata de les obres i així ho ha demanat via instància a l’alcalde. Traslladarà també la petició a la propera Comissió Informativa d’Urbanisme, on demanarà resposta al cúmul d’interrogants que hi ha sobre la construcció de la macrodiscoteca Biloba.
 
Atès que no s’ha concedit la llicència d’obres majors, cal instar a que s’aturin avui mateix les obres i iniciar el corresponent expedient sancionador per les intervencions sobre el terreny realitzades sense llicència des que la Paeria va aturar les obres al mes de març. Cal establir -a partir del que determini l’expedient d’aturada d’obres del març- quines obres majors s’han portat a terme des d’aleshores.
 
En cas que -com tot indica- s’acabi concedint la llicència d’obres majors, l’equip de govern podria estar incorrent en un possible delicte de prevaricació, ja que incompliria una instrucció de seguretat que la Generalitat ja ha comunicat al consistori. “En aquest supòsit, l’equip de govern hauria d’exposar els arguments jurídics sobre els quals sustenta una decisió com aquesta”, expliquen.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *