Sense Categoria

Denuncien la falta de plans d’igualtat registrats a les empreses de Lleida

Avatar
  • març 6, 2020
  • 3 min read

Recorda la necessitat de tenir-los actualitzats | LleidaDiari.cat

La UGT de les Terres de Lleida ha denunciat aquest dijous que la majoria d'empreses lleidatanes segueixen sense registrar els seus plans d'igualtat al registre públic de la Generalitat. Segons el sindicat, l'any passat, les comarques lleidatanes comptaven amb 20 plans registrats, de les 13.000 empreses de la demarcació.

 

La UGT lamenta que aquest 2020 «la situació continua igual», ja que «en el darrer any, cap empresa ha registrat el seu pla d'igualtat». En aquest sentit, la UGT ha recordat «la necessitat de tenir actualitzats aquests documents» i de «treballar els seus continguts a les empreses entre els seus treballadors i treballadores». El sindicat ha donat a conèixer aquestes dades amb motiu del 8 de març, Dia internacional de les Dones.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

L'objectiu d'avançar en aquesta igualtat efectiva

El nou Reial Decret Llei del 6 de març de 2019, amb l'objectiu d'avançar en aquesta igualtat efectiva, fixa que totes les empreses amb més de 50 treballadors han de tenir registrat el seu pla d'igualtat abans del maig del 2022, tal com ha recordat Maite Lafuente, de l'equip de Polítiques d'Igualtat de la UGT-FICA de les Terres de Lleida. És per això que el sindicat s'ha fixat una sèrie de pautes per incidir i conscienciar sobre la importància d'aquests documents i la seva posada en funcionament.

 

En aquest sentit, la UGT treballarà principalment en dues línies. Crear la figura del delegat d'Igualtat perquè faci un seguiment de la matèria, i incidir en la formació dels delegats per poder fer arribar totes les informacions presentades en matèria d'igualtat a la resta de treballadors i treballadores de l'empresa. «L'objectiu final és que el pla d'igualtat no quedi abandonat en un calaix, sinó que sigui un document viu que es vagi modificant», ha apuntat Ramon Moreno, secretari de Política Social i Ocupació de la UGT de les Terres de Lleida.

 

Empreses i sectors que estan obviant els drets de les dones

L'objectiu del sindicat és visualitzar les empreses i els sectors que «estan obviant els drets de les dones», segons ha dit la secretària de la UGT-FeSP de les Terres de Lleida, Bea Bonilla. «Estem davant d'una lluita constant, de fer-nos escoltar, de fer-nos veure», ha assenyalat. És per això que la UGT de les Terres de Lleida, més enllà de la commemoració del 8 de març, es compromet a «continuar la lluita cada dia de l'any i fer més visible la bretxa salarial i el conegut sostre de vidre».

 

Finalment, la responsable d'Igualtat de la UGT-FeSMC de les Terres de Lleida, Isa Rodríguez, ha fet una crida a la societat a participar en els actes programats aquest 8-M. El sindicat organitzarà diumenge a la Plaça Sant Joan de Lleida una taula informativa per formar i informar a la ciutadania sobre aspectes com ara les desigualtats laborals, bretxa salarial o els drets laborals, entre altres. A la tarda, la UGT se sumarà a la concentració prevista a les sis de la tarda, organitzada per la Marea Lila de Lleida, que sortirà des de la plaça de Ricard Viñes i acabarà a la plaça Sant Joan.

 

També et poden interessar…

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *