Denuncien una nova agressió d’un intern a un funcionari a la presó de Lleida

Els sindicats representatius al Centre Penitenciari de Ponent denuncien una nova agressió d'un intern a un funcionari. Els fets van passar aquest dissabte quan el pres, que, segons els sindicats, va amenaçar fa uns dies que enviaria un treballador a l'hospital, va inundar la seva cel·la.

 

Quan alguns dels treballadors van anar a «contenir la situació» i traslladar l'intern al DERT, el pres va colpejar «amb un fort cop de genoll, empentes i cops», un dels treballadors, que ha hagut de ser atès per la mútua. Des de Justícia, però, rebaixen l'alarma i expliquen a l'ACN que el cop ha estat causat quan els funcionaris estaven reduint l'intern, que el treballador va patir lesions «lleus» i que va anar al metge quan va acabar la jornada laboral.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Pels sindicats, però, aquest incident, és un «nou exemple de les mancances» de què fa temps alerten, ja que es tracta d'un intern jove, sense cap tipus d'arrelament ni al centre, ni a la demarcació, expliquen, amb expedients relacionats amb el mal ús de les medicacions que es reparteixen. A més, afegeixen, aquest intern va verbalitzar, fa només uns dies, que enviaria a algun funcionari a l'hospital, i posteriorment va amenaçar amb un pal d'escombra als funcionaris d'infermeria.

Denuncien una nova agressió d’un intern a un funcionari a la presó de Lleida

Els sindicats de la presó de Lleida denuncien una nova agressió d'un intern a un funcionari | LleidaDiari.cat

 

Els treballadors demanen a Galván «actuar ràpidament»

És per això que, tot i que el director d'Afers Penitenciaris, César Galván, va demanar divendres «temps» per analitzar les demandes dels funcionaris de la presó de Lleida, «no el tenim», apunten els sindicats. «La situació s'agreuja cada minut que perdem», asseguren, i alerten que «estem a les portes de les Festes, una època en què augmenta sensiblement la conflictivitat a l'interior de les presons».

 

És per això que els treballadors demanen a Galván «actuar ràpidament». «No permeti que ens tornin a fer mal», demanen, i esperen que els companys afectats es recuperin com més aviat millor.