Sense Categoria

Denuncien manca de personal a l’Hospital Santa Maria de Lleida

Avatar
  • juliol 17, 2018
  • 2 min read
Denuncien manca de personal a l’Hospital Santa Maria de Lleida

El sindicat CCOO Lleida ha denunciat aquest dilluns la marca de personal mèdic a medicina interna a l'Hospital Universitari de Santa Maria. Una situació que ve donava durant l'època de vacances. Concretament l'afectació es troba a la unitat de medicina interna. Segons el sindicat, no s'ha cobert una jubilació parcial d'un facultatiu, una mancança que se suma a la cobertura dels mòduls de guàrdia per part dels professionals que queden a la unitat, un fet que suposa un increment de tasques que «trenca la ràtio de 40 pacients per a quatre professionals mèdics».

 

  

Les carències de persona es tradueixen en què molts dies només hi ha tres professionals per atendre la demanda de pacients, cada cop més depenents. Inclús en alguns dies puntuals solament es disposa de dos facultatius, per tots els pacients. Unes dades que el comitè d'empresa considera insuficients per mantenir-les durant tot l'estiu.

 

Necessitat de dos facultatius de reforç

«Pel que fa al mòdul de guàrdia no s’entén que un personal facultatiu del Santa Maria de medicina interna hagi de cobrir les guàrdies de presència a l’HUAV tenint les mancances descrites», apunten des de CCOO en un comunicat. És per això, que el comitè d'empresa demana que es contractin dos facultatius de reforç a la Unitat de Medicina Interna, «per tornar a unes ràtios adequades a la càrrega de treball actual».

 

Trasllat de pacients de matinada

Pel que fa al trasllat de pacients intrahospitalaris (HUAV-HUSM), el sindicat CCOO també ha denunciat la situació. El passat 11 de juny, el comitè d'empresa del Santa Maria ja va manifestar per escrit que en moltes ocasions es traslladava als pacients en hores «intempestives». Segons expliquen,  la majoria dels trasllats es fan a partir de les 2 de la matinada. L'empresa va respondre dient que s'analitzaria la situació, però encara no s'ha donat cap solució.

 

En aquest sentit, es demana que els trasllats intrahospitalaris es facin com a molt tard entre les 22.00 i les 23.00 hores, per garantir el descans dels usuaris.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *