Denuncien la manca de patrulles al torn de nit a la Regió Policial del Pirineu Occidental

El sindicat de Mossos d'Esquadra USPAC ha tornat a denunciar «la greu manca d'efectius» que sofreix la Regió Policial del Pirineu Occidental (RPPO), així com «la mala gestió que s'està portant a terme per part dels comandaments de les ABP i dels caps regionals». USPAC reclama un increment d'agents i caporals a cada comissaria de la regió de Pirineus i «posar fi als desplaçaments d'agents entre comissaries (de Tremp a Sort i de Vielha a Pont de Suert i viceversa) en forma unipersonal, així com el patrullatge unipersonal dels caps de torn». Segons el sindicat policial, la darrera setmana durant les nits en diverses comissaries pirinenques com en el cas de Sort «només hi havia un agent disponible per a patrullar» i, aleshores, «s'envia un agent des de Tremp i deixa en quadre aquella comissaria». Aquesta situació, segons USPAC, constata que «realment existeix un greu problema amb els efectius de la regió policial de la RPPO». Per contra, «en horari d'oficines hi ha gent de sobres i com que aquests últims mai fan nits, la balança no està equilibrada», segons el sindicat.

Per tal d'evitar «cap tipus de desgràcia ni greuge», des d'USPAC demanen «una millor gestió de cada comissaria per garantir els mínims establerts a cada torn i disposar d'un caporal a cada torn de treball». «Si fa falta que assumeixin tasques de patrullatge i requeriments els agents i comandaments adscrits a despatxos i per part de l'Administració que no es tingui recança en aplicar coeficients i d'utilitzar el romanent per a garantir els serveis», demanen des del sindicat de Mossos. USPAC recorda que ha proposat en diverses ocasions a la direcció general de la Policia i al Departament d'Interior utilitzar les hores extres per compensar la manca d'efectius a territoris com ara la Regió Policial del Pirineu Occidental, on la població augmenta moltíssim a l'hivern i a l'estiu, «però han fet cas omís d'aquestes peticions».

 

Així mateix, des d'USPAC han sol·licitat reunir-se, en dues ocasions, amb el Síndic d'Aran per tal de traslladar-li la proposta de sindicat per solucionar, provisionalment, «la greu manca d'efectius que pateix la Val d'Aran», però «no ha respost a les peticions» d'USPAC. El sindicat també insta els alcaldes de les poblacions més importants de la RPPO «que demanin explicacions a Interior i que els hi diguin per quin motiu no tenen Mossos durant el torn de nit per cobrir el Pirineu».