Denuncien a Granyena dos caçadors per no recollir les beines un cop fet l’ús de l’arma

Imatge de l'actuació

Imatge de l'actuació | @agentsruralscat

 

Els Agents Rurals han denunciat aquesta setmana a dues persones per caçar en una àrea privada de Granyena, a la comarca de les Garrigues, sense recollir les beines un cop fet ús de l'arma. Segons han informat aquest matí els Agents Rurals a través de les xarxes socials, en la mateixa actuació també es van comissar dues armes, deu tords i un conill caçats. Aquestes actuacions, es van dur a terme durant una inspecció regular del cos d'agents en una àrea privada de caça de la locaitat de Granyena. 

 

Altres denúncies per caça dels Agents Rurals

Aquests fets, recorden als viscuts el passat mes de juliol quan el Grup Especial de Verins i Antifurtivismes (GEVA) dels Agents Rurals va denunciar a dos caçadors per repoblar conills sense autorització dins d'una àrea privada de caça al terme municipal de Torà, en aquest cas, a la comarca lleidatana de la Segarra. Segons va informar en el seu moment el Departament d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya, els caçadors denunciats no tenien autorització i no van poder acreditar la procedència dels exemplars de conill ni disposaven de cap guia de transport per comprovar el seu correcte estat sanitari.

 

Els denunciats havien alliberat els animals dins d'unes instal·lacions a manera de sistema d'aclimatació per facilitar la seva adaptació al terreny. Aquesta mateixa àrea ja havia estat denunciada anteriorment per irregularitats en la seva gestió cinegètica per a ús d'arts prohibides de caça. Els Agents Rurals incrementen les actuacions en àrees de caça, molt especialment en les que s'han detectat amb anterioritat indicis o evidències d'una gestió incorrecta del vedat. Els fets ocorreguts, segons Agricultura, suposen una infracció a la normativa de caça i de la resolució ARP / 663/2018, del 4 d'abril, per la qual es fixen les espècies objectiu d'aprofitament cinegètic, els períodes hàbils i les vedes especials per a la temporada 2018/19 a tot Catalunya.