Denuncien goteres a l’antic cine Goya de Magraners

Imatge de l'exterior del cine Goya de Magraners

Imatge de l'exterior del cine Goya de Magraners | LleidaDiari.cat

 

El grup municipal del PDeCAT i Unió preguntarà a la propera Comissió Informativa de les polítiques de promoció i gestió de la ciutat i la sostenibilitat per les goteres que s'han registrat a les instal·lacions de l'antic cine Goya de Magraners, que va inaugurar recentment les obres de substitució de la seva coberta. Segons denuncien un grup de veïns del barri, arran de les pluges de les darreres setmanes s'ha posat de manifest que la nova coberta registra filtracions molt importants. El PDeCAT dóna per suposat que la Paeria ha presentat una reclamació per danys i perjudicis a l'empresa instal·ladora i pregunta pels terminis de la reparació o substitució d'aquesta coberta.

 

La Paeria va licitar les obres de substitució de la coberta de fibrociment de l'antic cine Goya el passat mes de juny i es van executar entre els mesos de juliol i octubre. Aquests treballs havien de significar la millora de l'eficiència energètica de l'edifici, però amb les primeres pluges s'ha demostrat que l'aigua entrava a l'interior posant en qüestió la qualitat dels treballs realitzats. La regidora Marta Gispert considera que «tota empresa que treballa en obra pública ha de tenir una pòlissa que cobreixi aquesta responsabilitat civil, tant pels possibles danys en el mobiliari com en la reparació o substitució de la coberta que acaben d'instal·lar». Els treballs al cinema Goya, que tenien una superfície d'actuació superior als 450 metres quadrats, van comptar amb un pressupost de 59.871 euros.

 

El cine Goya es va recuperar al 2012

Els veïns de Magraners van poder recuperar el seu popular cine Goya l'any 2012, després que l'Ajuntament de Lleida dugués a terme una sèrie de reformes. Les actuacions en aquell moment van incloure la reparació de la façana, de la coberta actual, l’enderroc de les parets divisòries de la planta baixa i dels lavabos de la primera planta. A més, es va instal·lar nou enllumenat,es van construir nous lavabos a la planta baixa, es va repassar la pintura interior, es va habilitar una porta d’emergència, es va canviar la porta d’accés a l’equipament per una de nova i es van posar extintors i nova senyalització. Aquestes obres les va dur a terme l'empresa Satac per un import de prop de 85.000 euros i un termini d’execució de tres mesos.