No poden més: Denuncien el «fred insuportable» que fa a l’edifici d’Hisenda a Lleida

Les empleades i empleats públics de l’AEAT (Agència Tributària) a Lleida es van concentrar aquest dilluns, 6 de febrer, per protestar contra les condicions de temperatura que pateixen a l’interior de l’edifici. Segons la regulació actual, que es regeix pel Reial decret 14/2022 d’estalvi energètic, la temperatura ha de ser de 19 graus, però aquesta temperatura no s’aconsegueix a causa de les condicions climatològiques fins a gairebé la finalització de l’horari de treball.

Aquest reial decret no preveu diferències segons les condicions climatològiques de cada territori. És fàcil entendre la diferència existent entre les condicions climatològiques de la nostra província, si les comparem amb les de les províncies de Barcelona o Tarragona, per exemple.

 

En el seu moment la Junta de Personal de la qual CCOO de Lleida forma part va sol·licitar que aquest fet es tingués en compte, però la resposta de l’AEAT va ser la següent: «En la tesitura actual no se pueden conseguir temperaturas de confort, por lo que es necesario que el personal adapte su vestimenta a las condiciones térmicas permitidas (entre 17ºC y 19ºC)». Considerant l’absurditat de la resposta, els sindicats que formen part de la Junta de Personal de l’AEAT hem decidit convocar una sèrie de mobilitzacions.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!