Denuncien dos caçadors per repoblar conills sense autorització en una àrea privada de caça a la Segarra

Els conills localitzats a Torà pels Agents Rurals

Els conills localitzats a Torà pels Agents Rurals | @agentsruralscat

 

El Grup Especial de Verins i Antifurtivismes (GEVA) dels Agents Rurals ha denunciat a dos caçadors per repoblar conills sense autorització dins d'una àrea privada de caça al terme municipal de Torà, a la Segarra. Segons ha informat el Departament d'Agricultura, els caçadors denunciats no tenien autorització i no van poder acreditar la procedència dels exemplars de conill ni disposaven de cap guia de transport per comprovar el seu correcte estat sanitari.

 

Els denunciats havien alliberat els animals dins d'unes instal·lacions a manera de sistema d'aclimatació per facilitar la seva adaptació al terreny. Aquesta mateixa àrea ja havia estat denunciada anteriorment per irregularitats en la seva gestió cinegètica per a ús d'arts prohibides de caça.

 

Els Agents Rurals incrementen les actuacions en àrees de caça, molt especialment en les que s'han detectat amb anterioritat indicis o evidències d'una gestió incorrecta del vedat. Els fets ocorreguts, segons Agricultura, suposen una infracció a la normativa de caça i de la resolució ARP / 663/2018, del 4 d'abril, per la qual es fixen les espècies objectiu d'aprofitament cinegètic, els períodes hàbils i les vedes especials per a la temporada 2018/19 a tot Catalunya.

 

La repoblació a Lleida, Tarragona i Terres de l'Ebre està prohibida

Des del Departament d'Agricultura recorden que l'alliberament i repoblació de conills a les comarques de Lleida, Tarragona i Terres de l'Ebre on poden ocasionar danys als cultius i infraestructures agràries està prohibida. En aquest sentit, cal recordar que, a les comarques de Lleida, el dany provocat pels conills en cultius ha fet que en alguns municipis del Segrià s'hagi declarat l'Emergència Cinegètica per fer-hi front.

 

D’altra banda, aquest tipus d'actuacions només es poden realitzar amb animals procedents d’explotacions cinegètiques amb un programa de profilaxi i lluita aprovat pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació atesa la normativa de regulació de les explotacions ramaderes que allotgin espècies cinegètiques. Cal recordar que resta expressament prohibit repoblar amb híbrids de conill de bosc.