Denuncien comentaris «masclistes i xenòfobs» d’un professor de la UdL en les seves classes

El professor deia els comentaris durant les seves classes | UdL
 
La CGT de Lleida exigeix a la Universitat de Lleida (UdL) que expulsi un professor d'Història de l'Art que suposadament hauria efectuat comentaris «masclistes, discriminatoris i xenòfobs» a les seves classes. Provisionalment, el sindicat reclama la suspensió del docent fins a la finalització de l'expedient sancionador que la CGT considera que la universitat lleidatana hauria d'iniciar.

 

El sindicat considera que la UdL com a espai docent públic «ha d'apostar per la defensa dels valors de la diversitat, el feminisme, la igualtat i vetllar per la qualitat de la docència, així com el respecte a la dignitat de les persones». El Consell de l'Estudiantat de Lletres de la UdL va traslladar fa unes setmanes al deganat les queixes sobre els comentaris del professor rebudes per part d'estudiants.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

«Una dona maltractada, després d'un maltractament en busca un altre», diu el professor

Des del Comitè per la República (CDR) de la UdL atribueixen al professor afirmacions com ara «una dona maltractada, després d'un maltractament en busca un altre»; «manifestar-se per la violència masclista és com manifestar-se pel càncer, és a dir no serveix per a res»; «la mort de les dones en violència domèstica no és per a tant, una de cada tres morts són homes»; «no es poden comparar cultures, la cultura blanca és la superior», o bé «no serveix de res ser antifeixista o antiracista perquè forma part de la història i no s'ha de furgar en el passat».

 

La CGT lamenta «la falta d'actuació i resposta immediata de la UdL», que el sindicat entén que hauria de passar «per l'expulsió del professor, o per la seva suspensió fins a la finalització de l'expedient sancionador». «En cap cas és de rebuda que la UdL esperi a la recepció d'un informe del centre Dolors Piera d'Igualtat d'Oportunitats i Promoció de les Dones per decidir quines mesures emprendre, i no adopti cap mena de mesura cautelar de manera que el professor denunciat pugui seguir exercint la docència amb total normalitat», denuncien des de la CGT.

 

Així mateix, el sindicat considera que «la justificació que s'ha fet pública del professor afirmant que es tracta d'unes frases extretes de context, és insultant i cerca justificar i blanquejar actituds masclistes i xenòfobes que s'han d'erradicar de qualsevol espai, i encara més de la universitat pública».

 

També et pot interessar…