Denuncien la situació en què es troben els acompanyants de pacients d’Urgències a l’Arnau de Vilanova

La regidora i diputada provincial de Ciutadans (Cs), Maria Burrel, lamenta les imatges que es produeixen dia rere dia a les portes de l'hospital Arnau de Vilanova, on els acompanyants d'aquells pacients que han de ser visitats d'urgències s'acumulen en l'exterior sense una zona habilitada i en un estat inadequat.

 

És per això que ha sol·licitat que s'acomodin seients en la zona exterior d'urgències, de manera que els qui hi assisteixin puguin esperar de manera digna i complint amb les condicions de seguretat.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

En aquest sentit, Burrel ha recordat que es va anunciar la fi de les restriccions als aeroports, per la qual cosa es pregunta si el delegat de salut de Lleida eliminarà d'igual manera les restriccions del servei d'urgències de l'hospital Arnau de Vilanova. «Hem detectat que els acompanyants dels pacients de l'àrea d'urgències no poden entrar, i romanen esperant fora amb els perills que això comporta», ha conclòs Burrel.

Denuncien la situació en què es troben els acompanyants de pacients d’Urgències a l’Arnau de Vilanova

Denuncien la situació en la que es troben els acompanyants de pacients d'Urgències a l'Arnau de Vilanova | LleidaDiari.cat

 

Reduir la càrrega de treball en les seccions administrativa de l'hospital

Per a reduir la càrrega de treball en les seccions administrativa de l'hospital, Burrel ha proposat que s'ampliïn els passis familiars d'acompanyants fins als cinc dies en els casos en què sigui possible facilitar-los, a fi que es minimitzin els riscos de contagi i se'ls agiliti el procés de gestió als treballadors de l'hospital.

 

A més, Burrel ha instat a reduir el preu de l'aparcament de l'hospital Arnau de Vilanova recordant que «tant els pacients com els acompanyants han de fer front a un desorbitat preu del pàrquing del mateix hospital, la qual cosa li suma a la incomoditat patida, un atac a les seves butxaques».

 

Segons la diputada taronja, «és inadmissible que després de prop de dos anys de pandèmia no s'hagi fet res per a evitar aquestes molèsties als pacients i als seus acompanyants, que no són a les portes d'un hospital per gust», ja que els acompanyants no poden entrar en les instal·lacions de l'hospital, però tampoc se'ls ha acomodat un espai fora on puguin disposar de les mínimes condicions de comoditat i que a més permetin mantenir la mínima distància de seguretat.

 

Condicions extremes del clima de Lleida

Burrel també recorda que a l'inici de l'estiu el seu grup va sol·licitar a la Diputació de Lleida que «posés unes carpes per a evitar que els ciutadans que feien cua per a vacunar-se al Pavelló 11 de Setembre haguessin de patir les condicions extremes del clima de Lleida, temperatures de més de 40° a l'estiu i el fred i la humitat de l'hivern i se'ns va contestar que no es posaven perquè el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya no el sol·licitava. Ens alegrem que dos mesos després algú s'adonés que era necessari i les posessin».

 

Ciutadans Lleida considera que, entre les obligacions dels governants, siguin d'una administració o d'una altra, hi ha la de vetllar perquè els veïns no pateixin encara més les conseqüències d'unes restriccions que avui dia estan en dubte.