Sense Categoria

Denuncien l’accident laboral d’un treballador d’Uber Eats a Lleida

Avatar
  • abril 27, 2020
  • 2 min read

Denuncien l'accident laboral d'un treballador d'Uber Eats a Lleida | LleidaDiari.cat

Un treballador d'Uber Eats va patir un accident de treball divendres a la nit al carrer Riu Besós de Lleida mentre repartia menjar a domicili. Davant d'aquest nou accident laboral, el sindicat CGT i les organitzacions Arran i Endavant exigeixen al Departament de Treball i a Inspecció de Treball que efectuïn les actuacions necessàries per sancionar aquesta empresa.

 

Reclamen que s'investigui si Uber, Glovo i la resta d'empreses que operen a Lleida han facilitat als seus treballadors els mitjans de protecció necessaris repartir amb seguretat les comandes durant la situació d'emergència per la Covid-19 i que, en cas que no sigui així, se les sancioni «immediatament».

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Exigeixen que es reconegui la laboralitat dels treballadors d'aquestes empreses

A través d'un comunicat, el sindicat i les organitzacions lleidatanes exigeixen que es reconegui la laboralitat dels treballadors d'aquestes empreses i de qualsevol altra plataforma digital que utilitzi falsos autònoms en lloc de contractar treballadors sota el règim laboral, per evitar així haver d'aplicar l'Estatut dels Treballadors i la resta de normativa laboral, com ara l'obligació d'abonar el Salari Mínim Interprofessional o proveir els treballadors de mesures de protecció.

 

Demanen també que s'interpel·li al govern espanyol per excloure les empreses de servei de repartiment a domicili com de servei essencial. La CGT recorda que ofereixen un servei d'assessorament laboral per a tots aquells treballadors que vulguin informar-se o denunciar de manera anònima la seva situació laboral.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *