Denunciats quatre nous abocaments il·legals entre l’Horta i Lleida

La Guàrdia Urbana ha denunciat en els darrers dies quatre abocaments il·legals més, dels quals tres han estat a l’Horta de Lleida i un al centre de la ciutat. En aquest sentit, la policia de proximitat ha identificat les persones autores dels fets i s’han obert els corresponents expedients sancionadors.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Dels tres abocaments il·legals a l’Horta de Lleida, un s’ha localitzat al camí de Montcada i els altres dos a la partida Quatre Pilans. En aquest últim cas, a més, es va requerir als autors dels fets que netegessin el terreny. El quart abocament no controlat es va detectar al carrer Vallcalent.

Cal destacar que aquestes actuacions son fruit de la tasca intensiva i de proximitat que estan duent a terme els 32 nous agents que formen part de la nova estructura de la Guàrdia Urbana que està distribuïda en diferents zones de la ciutat: Sucs, Raimat, Centre Històric, Eix Comercial, zona que engloba els barris de Cappont, Bordeta, Magraners; zona que engloba els barris de Pardinyes, Balàfia, Secà de Sant Pere i Llívia; zona que engloba els barris de la Mariola, Turó de Gardeny, Camp d’Esports, Ciutat Jardí, Pius XII-Universitat, Zona Alta-Ricard Viñes, Clot de les Granotes, Escorxador i Instituts-Sant Ignasi, i l’Horta de Lleida. La nova unitat de policia de proximitat treballa en torns de matí i tarda, de forma fixa de dilluns a divendres.

Reunions amb les Associacions de Veïns i la FAVLL

La regidoria de Seguretat, Mobilitat i Civisme ha dut a terme la passada setmana diferents reunions amb les Associacions de Veïns i la FAVLL per presentar la nova policia de proximitat. D’aquestes primers dies destaca la bona rebuda d’aquest nou servei per part dels veïns i veïnes, especialment a les partides de l’Horta. Així, durant aquests dies han anat explicant quina és la seva tasca i en què poden fer servei a la ciutadania.

Així, la tinent d’alcalde i responsable d’aquesta àrea, Cristina Morón, juntament amb els comandaments de la Guàrdia Urbana, es va reunir amb l’AV Centre Històric (AV Jaume I + AV Amics de la Pl Ereta), AV Eix Comercial, AV Noguerola, AV Secà, AV Pardinyes, AV Balàfia, AV Llívia, AV Mariola-Camp d’Esports, AV Clot de les Granotes, AV Escorxador-Instituts Sant Ignasi, AV Magraners, AV Bordeta, AV Cappont i, finalment, amb les diferents Associacions de Veïns de l’Horta de Lleida.

En aquesta darrera reunió, a més, es va informar als veïns i les veïnes que els agents de proximitat assignats a l’Horta de Lleida disposen d’un mòbil corporatiu per tal que tinguin contacte directe per denunciar, informar o consultar qualsevol incidència. Els caps de setmana, podran utilitzar el telèfon general de la GU. Aquesta és una petició que sorgeix de la Comissió de l’Horta.