Sense Categoria

Denunciats 4 francesos per acampar en una zona prohibida d’Os de Balaguer

Avatar
  • setembre 4, 2018
  • 2 min read

Imatge de l'acampada | @agentsruralscat

 

Els Agents Rurals van denunciar el cap de setamna a quatre ciutadans francesos per acampar a l'entorn de l'embassament de Canelles, al terme municipal d'Os de Balaguer en terrenys forestals d'utilitat pública i dins l'EIN dels Vessants del Noguera Ribagorçana. Aquesta pràctica, recorden els Agents Rurals, no està permesa en aquesta zona i davant l'advertència van procedir a la denúncia pels fets.

 

Cal recordar que fa uns dies, els Agents Rurals van denunciar un conductor per circular camp a través a la vall de Tor, al Pallars Sobirà. Segons han informat els Agents Rurals, aquesta pràctica és il·legal i es sanciona amb multes a partir de 300 euros. El lloc on hi havia el vehicle és dins del Parc Natural de l'Alt Pirineu i dins la Reserva Nacional de Caça de l'Alt Pallars. La mateixa setmana els Agents Rurals també han dut a terme diverses actuacions a la demarcació de Lleida.

 

Concretament, es va activar un servei de prevenció del furtivisme de pesca a la reserva genètica de truites a la Noguera Pallaresa. Arrel d'aquest, els Agents Rurals van denunciar un pescador per infringir la llei de pesca: sacrificar truites inferiors a la mida mínima i no haver marcat el dia al carnet de pescador riberenc. Davant la situació, els Agents Rurals van comissar la canya, el carret i tres truites. La sanció per aquestes infraccions ronden fins els 400 euros.

 

En aquest sentit, des del cos recorden l'obligatorietat de marcar la data al carnet en cas de ser pescador riberenc. Paral·lelament, gràcies a l'avís d'un ciutadà, els Agents Rurals van capturar dimecres una femella d'isard a la vall de Cabanes, a Alt Àneu. Segons van informar a través de les xarxes socials, tot apuntava a que la femella d'isard estigués malalta, per aquest motiu, la van traslladatr fins al Servei d'Ecopatologia de la Fauna Salvatge de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). 

 

 

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *