Denuncien un home per organitzar un ralli sense permís al Parc de l’Alt Pirineu

Els Mossos d'Esquadra han denunciat a un club automobilista que feia un ralli per tota la península i circulava per l'interior del Parc Natural de l'Alt Pirineu sense les autoritzacions a les quals estava obligada per la normativa. Aquesta denúncia serà tramesa al Departament de Territori i Sostenibilitat, i pot comportar una sanció econòmica a l'empresa organitzadora de fins a 3.000 euros. El cap de setmana del 20 i 21 d'octubre els Mossos d'Esquadra van muntar un dispositiu especial per controlar l'accés motoritzat dels vehicles que accedien a la zona de Santa Magdalena a instància dels serveis de gestió del Parc Natural, atesa la gran quantitat de vehicles que circulen per les pistes interiors en aquestes dates.

 

El resultat del dispositiu va ser de 171 vehicles controlats. D'aquests, 120 formaven part d'un club automobilista que havia organitzat una sortida amb vehicles de més de 25 anys. Aquests tipus d'actuacions tenen per objectiu evitar que els vehicles circulin per fora de les pistes autoritzades i que els vehicles que formen part d'una sortida organitzada compleixin amb la Llei 9/1995, de 27 de juliol, de regulació de l'accés motoritzat al medi natural.

 

Una important operació dels Mossos la setmana passada a Lleida

Els Mossos d'Esquadra van detenir dimecres passat a vuit persones a Alfarràs, a la comarca del Segrià, set homes i una dona, d'entre 21 i 71 anys, en el marc d'una operació policial contra el tràfic de drogues. Tots ells formen part del mateix clan familiar. Els escorcolls i les detencions van tenir lloc aquest dimecres. Durant la matinada, la policia catalana va realitzar vuit entrades i perquisicions, de manera simultània, en set domicilis i un magatzem, tots ubicats al carrer Nou d'Alfarràs. Fins a 85 agents de diferents unitats policials van treballar en el dispositiu.

 

En total, es van comissar 60 quilos de cabdells secs, preparats per vendre; 15.000 euros en metàl·lic; diverses plantes de marihuana en diferents estadis de creixement; a més d'una gran quantitat d'estris i complements per cultivar-les. La droga comissada, segons estimacions de l'Oficina Central Nacional d'Estupefaents, estaria valorada en 100.000 euros.