Foto: Enxampat amb més de 300 plantes de marihuana en una casa a la Noguera

Els Mossos d’Esquadra van detenir dimecres 5 d’octubre un home de 50 anys que suposadament tenia 376 plantes de marihuana en diferents fases de creixement en una casa de Vilanova de l’Aguda, a la Noguera. A més a més, havia punxat il·legalment la instal·lació elèctrica per poder mantenir la plantació que tenia distribuïda en dues plantes de la casa.

 

Hi havia humidificadors, extractors, aire condicionat, filtres, adobs, sacs de substrat i testos buits. Es dona la circumstància que el detingut ja va ser arrestat al febrer per una altra plantació de marihuana a Fonolleres, a la Segarra. El detingut ja ha passat a disposició judicial a Balaguer.

Els mossos van tenir coneixement a finals d’agost que en una casa del carrer Major de Vilanova de l’Aguda es podria estar cultivant marihuana. S’hi van desplaçar per fer comprovacions i van veure que la casa tenia totes les finestres i balcons tancats, excepte una de la planta superior, d’on sortia el típic soroll d’un extractor o ventiladors i una lleugera olor de marihuana. A més, van trobar en una de les parts de fora la connexió il·legal a la llum. La policia també va veure al pati una gran acumulació de runa i al damunt, restes de terra vegetal en forma de testos, com si fossin restes de cultius.