La demarcació de Lleida es vesteix de cultura i tradició amb els actes de Sant Jordi

La demarcació de Lleida ja ho té tot preparat per a gaudir un any més de Sant Jordi. Parades de llibres i roses a tots els carrers, ambient festiu i molta cultura és tot el que la ciutadania espera d’una jornada única. Per a poder gaudir-la de forma excepcional, LleidaDiari.cat ha fet un recull dels actes i activitats més destacades de la Diada. Apunta-ho tot bé i comença a viure la màgia d’aquesta llegenda feta tradició.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

  • Un total de 187 parades de roses i llibres ompliran els carrers de Lleida el dimarts vinent per celebrar la diada de Sant Jordi. La majoria s’instal·laran entre l’avinguda Francesc Macià i Rambla Ferran, on també es duran a terme activitats de dinamització adreçades a tota la ciutadania.
  • L’obrador de galetes El Rosal es prepara amb entusiasme per afrontar la diada de Sant Jordi amb la seva clàssica rosa de galeta i xocolata, una creació que ha anat guanyant popularitat al llarg dels anys.
  • La ciutat lleidatana de Torrefarrera es prepara per viure, del 20 d’abril al 5 de maig, una nova experiència: la primera edició de Temps de Sant Jordi. Aquest esdeveniment, organitzat per l’Ajuntament amb la col·laboració de les entitats locals, ofereix una àmplia gamma de trenta activitats gratuïtes que celebren la vida en tota la seva diversitat.
  • La Biblioteca Comarcal Jaume Vila de Mollerussa ha preparat un conjunt d’activitats per celebrar Sant Jordi amb l’objectiu de fomentar la lectura entre tots els públics i gèneres. Destaca la 13a edició de la Marató de Lectura en veu alta, que aquest any se centra en el tema de l’aigua, un recurs crucial per combatre l’actual sequera.
  • Torrefarrera estrena Temps de Sant Jordi amb una trentena d’activitats del 20 d’abril al 5 de maig.
  • L’IEI mostra el compromís amb la tradició i l’essència de poble en la seva instal·lació en motiu de la diada de Sant Jordi.
  • Fer roses amb peces de Lego, intercanviar llibres, gaudir d’una exposició sobre obres de poesia o participar en l’escriptura col·lectiva d’una història són algunes de les propostes de la Universitat de Lleida (UdL) per celebrar enguany la diada de Sant Jordi.
  • La Regidoria de Cultura de Tàrrega dedicarà els actes literaris del Sant Jordi d’enguany al poeta, assagista i crític literari Josep M. Sala-Valldaura (Gironella, 1947). La capital de l’Urgell dona continuïtat així als cicles monogràfics sobre autors contemporanis dissenyats per l’expert literari Xavier García sota el nom de ‘Col·loquis a Thä’.
  • Balaguer celebra la Setmana Cultural de Sant Jordi del 16 al 24 d’abril, amb diversos actes. El primer dels actes serà dimarts dia 16 a les vuit del vespre, quan es farà la presentació del llibre ‘Tot passejant per Balaguer’ de Jaume Barbosa, el qual presenta un recull de fotografies de diferents indrets de Balaguer, de places i carrers, dels seus espais històrics, però també de les festes tradicionals, i de tot allò que conforma la identitat de la ciutat.