Sense Categoria

Demanen suspendre les obres del telecadira i pista associada de Baqueira a la Peülla

Avatar
  • juliol 18, 2019
  • 3 min read

Pla general de dos màquines treballant a l'estació de Baqueira Beret | LleidaDiari.cat

 

Ipcena exigeix al Govern que suspengui les obres del telecadira i pista associada de Baqueira a la Peülla (Pallars Sobirà). L'entitat ecologista ha argumentat que ha pres aquesta decisió després de rebre l'acord del Consell de Protecció de la Natura (CPN), òrgan assessor del Govern de la Generalitat en matèria ambiental. Mitjançant el citat acord, el CPN es manifesta contrari al projecte d'afecció del telecadira, la pista adjacent i l'abocament de les aigües residuals al riu Bonaigua.

 

Tots dos espais es troben a la zona perifèrica del Parc Nacional d'Aigüestortes i al riu Bonaigua inclosos a la Xarxa Natura 2000. Ipcena ha dit que atenent la decisió i acord de forma unànime del CPN, demanen al conseller de Territori, Damià Calvet, que decreti la suspensió de les citades obres, mentre el CPN no se l'hagi informat del citat projecte i hagi elaborat el preceptiu informe, tal com recull la Llei de Protecció de la Natura.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Demanen una inspecció a la zona on puguin constatar els fets denunciats

L'entitat ecologista demana al conseller de Territori «una inspecció a la zona on puguin constatar els fets denunciats». Per Ipcena les declaracions de l'empresa argumentant que «són rases per fer passar tubs dels canons de neu», «són del tot falses i responen a l'interès d'amagar la realitat dels fets i l'interès de generar confusió mediàtica».

 

El Consell de Protecció de la Natura deixa clar el seu posicionament i es manifesta contrari a les afeccions que comporta el desenvolupament i l'aplicació de la modificació puntual del Pla especial urbanístic de l'àrea esquiable de Peülla-Montanyó-Rialba, per ajust del sector Peülla, al terme municipal d'Alt Àneu, a la Zona Perifèrica de Protecció del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i a la Reserva natural parcial de Riu Bonaigua, tots dos espais inclosos a la Xarxa Natura 2000.

 

El Consell considera que, tal com pertoca a les seves atribucions, hauria d'haver estat consultat en el procés de tramitació d'aquest pla especial. Igualment considera que hauria de ser consultat en el procés de tramitació dels estudis d'impacte ambiental derivats d'aquest Pla especial urbanístic, i que siguin susceptibles d'afectar aquests espais. Ipcena ha rebut aquest acord mitjançant la sala tercera del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya qui porta el contenciós presentat per Ipcena.

 

També et poden interessar…

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *