Sense Categoria

Demanen dos anys de presó per a tres joves d’ideologia neonazi acusats d’agredir un jove independentista a Lleida

LleidaDiari
  • febrer 8, 2016
  • 2 min read
Demanen dos anys de presó per a tres joves d’ideologia neonazi acusats d’agredir un jove independentista a Lleida

Demanen dos anys de presó per a tres joves d’ideologia neonazi acusats d’agredir un jove independentista a Lleida| ACN – Fotografia: lleidaalminut.com

 

La fiscalia demana dos anys de presó per cadascun dels tres joves d'ideologia neonazi acusats d'agredir el 5 de maig de 2015 un jove independentista a la zona del Parc de l'Aigua del barri de la Bordeta de Lleida. 

El ministeri fiscal sol·licita també que indemnitzin conjuntament la víctima amb 12.100 euros i que se'ls hi prohibeixi acostar-se-li a menys de 200 metres i comunicar amb ell durant dos anys. A més dels tres acusats, es va detenir un quart implicat menor d'edat. Segons la fiscalia, els quatre agressors van agredir l'altre noi, que va patir diverses contusions i la mandíbula trencada, perquè tenia una ideologia contrària a la seva. Per aquest motiu, demana que se'ls condemni per un delicte de lesions amb l'agreujant de motivació ideològica.
 
Segons la fiscalia, els quatre agressors van colpejar en repetides ocasions amb els punys i els peus el noi, després de llençar-lo a terra, mentre li cridaven “independentista, catalufo i antifeixista” i li demanaven que els digués com es deia un amic seu que tres dies abans els havia estat presumptament criticant en una conversa amb ell davant de l'agressor menor d'edat.
 
Dos dels tres acusats són germans, D. P. E., de 22 anys i A. P. E, de 24, veïns de Lleida i no tenen antecedents. El tercer és R. G. R., de 22 anys, nascut a Artesa de Lleida però veí de Lleida, va ser condemnat el 9 de febrer de 2015 per un delicte de provocació a la discriminació i la xenofòbia.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *