Demanen avançar les vacances escolars, restringir aforaments comercials i mascareta obligatòria

El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, ha demanat que s'avancin les vacances escolars per facilitar els aïllaments familiars i que hi hagi menys pressió sobre els CAP. En un fil de piulades a Twitter, ha demanat al Govern «màxima responsabilitat i que actuï en conseqüències atenent les seves competències».

 

En concret, ha apostat per restringir els aforaments en centres comercials i comerços, insistir a evitar celebracions i aglomeracions, i tornar a la mascareta obligatòria al carrer i quan no es consumeixi. En nom del col·legi ha reclamat també major implicació als ajuntaments i facilitar l'obtenció de certificats covid i la seva deguda aplicació.

Demanen avançar les vacances escolars, restringir aforaments comercials i mascareta obligatòria

Padrós demana avançar les vacances escolars, restringir aforaments comercials i mascareta obligatòria | LleidaDiari.cat

 

La demanda «sobtada» de testos d'antígens

La demanda «sobtada» de testos d'antígens ha deixat moltes de les farmàcies de les comarques gironines sense proves d'aquest tipus, pocs dies abans dels dinars de Nadal. De fet, són escasos els establiments que en tenen i perquè van fer una previsió més gran del que és habitual. La presidenta del Col·legi de Farmacèutics de Girona, Rosa Núria Aleixandre, explica que «ningú s'esperava aquesta sisena onada amb tanta afectació» i assenyala que les autoritats tant a Catalunya com a Espanya no tenien previst el que ha acabat passant.

 

Amb tot, Aleixandre confia en el fet que a partir de la setmana que ve els proveïdors podran satisfer les demandes de les farmàcies de les comarques gironines, algunes de les quals han començat a fer llista d'espera. Trobar un test d'antigen a una farmàcia de les comarques gironines es fa especialment difícil aquests dies. I és que la demanda «sobtada» que hi ha hagut arran de l'aparició de la variant Òmicron, combinat amb la proximitat de les festes nadalenques ha fet que moltes persones en vulguin adquirir.

 

«És una manera de buscar seguretat aquests dies que t'has de reunir amb gent», explica l'Amala, que atén en una farmàcia del centre de Girona. L'Amala explica que han vist com s'han incrementat de manera «important» les vendes els darrers dies i que això els ha deixat sense existències. De fet, com en molts altres establiments, han decidit fer llista d'espera amb els clients que els en demanen. Si tot va bé, la setmana vinent han d'arribar més testos, i més tenint en compte que s'ha desconvocat la vaga de transportistes que amenaçava encara més la possibilitat de tenir-los abans de les festes de Nadal.

 

Un increment important d'aquells que s'han de fer a les farmàcies

A banda dels que els clients compren, també s'ha notat un increment important d'aquells que s'han de fer a les farmàcies i que generen una acreditació. El repunt de casos a les escoles ha fet que molts nens i nenes hagin hagut de passar una prova diagnòstica a la farmàcia.

 

L'augment ha estat tan significatiu que fins i tot els establiments es veuen obligats a donar hora a aquelles persones que ho volen fer. La presidenta del Col·legi de Farmacèutics de Girona, Rosa Núria Aleixandre, explica que això també suposa un «trasbals» pels professionals perquè comporta un temps on el professional no pot estar atenent el negoci. Aleixandre confia en el fet que el problema de subministrament es resoldrà la setmana vinent i que les farmàcies tornaran a tenir-ne i explica que la sisena onada ha estat la causant del problema. «Ningú s'ho esperava», remarca.

 

Ens ho demanen per Instagram

La Montse Garcia treballa a la farmàcia Susana Palau de Girona. És un dels pocs establiments que encara té testos d'antígens, tot i que reconeix que «se n'estan venent molts més que habitualment». «Nosaltres vam fer una previsió alta i per això ens en queden, però esperem, ja que ens n'arribin més la setmana que ve», concreta.

 

Garcia explica que molts clients que van al seu establiment se sorprenen quan els diuen que en tenen perquè abans han anat a molts altres llocs on no els en podien vendre. «Ens truquen, ens ho demanen per Instagram i ens diuen que devem ser l'única farmàcia de Girona amb testos», concreta.