Successos

La petició dels caçadors després de la mort d’un d’ells el cap de setmana al Pirineu

Critiquen que a Catalunya es pugui obtenir llicència de caça als 14 anys

Marta Romera
  • gener 16, 2023
  • 2 min read
La petició dels caçadors després de la mort d’un d’ells el cap de setmana al Pirineu

La Fundació Franz Weber ha demanat una normativa pròpia i allunyar els menors d’edat de la caça després de la mort aquest dissabte d’un home a Canejan pel tret accidental d’un caçador. L’organització ha alertat sobre la necessitat d’impulsar una normativa catalana amb l’objectiu de prevenir nous incidents com aquest. Els naturalistes apunten que l’actual llei de caça, del 1970, és estatal, predemocràtica i no inclou mesures per evitar la presència de menors i els exposa als riscos. A més, ha criticat que a Catalunya es pugui obtenir una llicència de caça als 14 anys, en el que assegura els suposa una exposició a accidents, trets negligents, caigudes o reaccions d’animals ferits.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La Fundació ha afirmat que segons les dades facilitades per la Guàrdia Civil, entre el 2007 i el 2020 es van produir centenars d’incidents durant caceres a l’estat, amb 63 morts i 483 ferits, sense tenir en compte Catalunya i el País Basc. D’altra banda, l’organització també ha criticat que les administracions públiques «ignoren deliberadament» el consum d’alcohol que es dona en els contextos de caceres. Per tot plegat, ha considerat que la caça és un perill per a la naturalesa, la biodviersitat i per a qualsevol persona que participi en les batudes o que sigui aliena a aquestes.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *