Sense Categoria

Demanen 34 anys d’internament psiquiàtric per l’autor del crim d’Alfarràs

Avatar
  • octubre 31, 2018
  • 4 min read
Demanen 34 anys d’internament psiquiàtric per l’autor del crim d’Alfarràs
L'edifici on s'ha comès el crim a Alfarràs, a l'última planta, amb els Mossos a l'entrada

L'edifici on s'ha comès el crim a Alfarràs, a l'última planta, amb els Mossos a l'entrada | LleidaDiari.cat

 

La fiscalia sol·licita que s'imposi a l'acusat del crim d'Alfarràs (Segrià) un màxim de 34 anys d'internament psiquiàtric «en un centre adequat per la seva esquizofrènia paranoide». L'acusació particular, en canvi, demana que se li imposin 39 anys i onze mesos de presó i la defensa que s'absolgui l'acusat i que se l'ingressi un màxim de sis anys en un centre psiquiàtric no penitenciari per tractar la seva patologia. L'Audiència de Lleida jutjarà a partir del 12 de novembre Josep S. G., de llavors 36 anys, acusat d'haver matat a ganivetades, el 19 de maig de 2016, un home de 56 anys, i haver ferit la seva filla de 33, en el domicili on pare i filla residien a Alfarràs. Segons el ministeri públic, l'acusat comprava setmanalment drogues al pis del pare i filla i aquell 19 de maig va anar a casa de les víctimes perquè pensava que l'estaven enganyant tant en la quantitat com en la qualitat de la droga que li venien.

Presó provisional sense fiança per al detingut pel crim d'Alfarràs

Presó provisional sense fiança per al detingut pel crim d'Alfarràs | Text i fotos: ACN

 

 

El ministeri públic demana que se li imposin a l'acusat un màxim de 25 anys d'internament en un centre psiquiàtric penitenciari per un delicte d'assassinat amb acarnissament i nou anys més per un delicte de temptativa d'homicidi. També cinc anys de llibertat vigilada després de l'internament, en què no es pugui acostar a menys de 200 metres de la dona, i la prohibició de tenir o dur armes durant un màxim de deu anys. A més, demana que indemnitzi la dona amb 161.560 euros. En concret, 80.000 per la mort del seu pare, 14.560 per les lesions patides per ella i 67.000 euros per les seqüeles. L'acusació particular, en canvi, considera els fets un delicte d'assassinat i un d'intent d'assassinat. Demana pel primer 25 anys de presó i catorze anys i 11 mesos de presó pel segon. A més, sol·licita que se li prohibeixi viure a Alfarràs ni acostar-se la dona durant deu anys quan surti de la presó a menys de 300 metres i que la indemnitzi amb 162.633,03 euros. Concretament, 70.966 per la mort del seu pare i 91.667,03 per les lesions i seqüeles causades a ella.

 

Un problema de drogues a Alfarràs

Finalment, la defensa considera que els fets són constitutius d'un delicte d'homicidi i d'un de lesions i demana l'absolució de l'acusat tenint en compte l'eximent completa d'anomalia o alteració psíquica. Sol·licita que se l'ingressi durant un màxim de sis anys en un centre psiquiàtric no penitenciari per tractar la seva esquizofrènia paranoide. Segons la fiscalia, l'acusat, setmanalment, comprava drogues al pis de la víctima mortal, que vivia amb la seva filla i la parella d'ella. Cap a dos quarts de quatre de la tarda del 19 de maig de 2016, l'acusat va anar a casa de les víctimes, ja que pensava que l'estaven enganyant tant en la quantitat com en la qualitat de la droga que li venien i va apunyalar primer el pare i després la filla, que va aconseguir sortir al balcó a demanar ajuda. De les proves practicades, segons el ministeri públic, el pare va rebre 40 punyalades amb una navalla per tot el cos i va morir a conseqüència d'un xoc hemorràgic. La filla va rebre catorze punyalades a l'abdomen i al tòrax una desena més al cap i als braços, mentre intentava protegir-se. L'agressor va marxar cap a casa seva i la navalla no s'ha trobat.

Els serveis funeraris traient el cos sense vida de la víctima mortal del crim d'Alfarràs del pis

Els serveis funeraris traient el cos sense vida de la víctima mortal del crim d'Alfarràs del pis | LleidaDiari.cat

 

 

Segons l'escrit fiscal, l'acusat està diagnosticat d'esquizofrènia paranoide greu i és consumidor d'alcohol, cànnabis, cocaïna i amfetamines. En el moment dels fets, a més, va presentar un brot psicòtic i va actuar «tenint anul·lades les seves capacitats cognitives i volitives». Segons la defensa, ha estat ingressat fins a deu vegades entre els anys 2010 i 2014 per brots psicòtics. L'home està a la presó de manera provisional des del 22 de maig de 2016, a la Unitat d'Hospitalització Penitenciària Psiquiàtrica (UHPP) de Can Brians. El judici es farà amb jurat popular a l'Audiència de Lleida del 12 al 16 de novembre.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *