Demanen 14 anys de presó per a un home que va intentar matar la seva exparella a Almacelles

Fiscalia de Lleida demana una pena de catorze anys de presó per un home de 38 anys que va intentar matar la seva exdona a Almacelles el 10 de setembre de 2015. Se l'acusa d'una temptativa d'assassinat ja que va apunyalar la víctima a diferents parts del cos, entre les quals parts vitals com el coll, al davall de la barbeta o l'abdomen i sense que la dona es pogués defendre. Després dels fets, que van tenir lloc a l'entrada de l'habitatge de la víctima, que té dos fills amb el seu agressor, els serveis d'emergència la van traslladar a l'Hospital Arnau de Vilanova on va ser intervinguda quirúrgicament. Fiscalia també demana la mesura de llibertat vigilada durant deu anys una vegada aquest surti de la presó, i una indemnització de 30.000 euros a la víctima. Els fets seran jutjats aquest dimecres a l'Audiència de Lleida.

Segons l'escrit de fiscalia els fets van tenir lloc a dos quarts de vuit del matí del dia 10 de setembre de 2015 al domicili de la víctima, quan l'acusat, va aprofitar que la dona es trobava al replà de les escales per sortir i la va agafar per darrera del coll i ''amb la intenció d'acabar amb la seva vida'', li va clavar un ganivet de grans dimensions amb una fulla de vint centímetres al coll, a sota de la barbeta. Aleshores, la dona es va girar i li va tornar a clavar el ganivet però a la zona de l'abdomen sense que ella es pogués defendre's. Llavors la dona va caure al terra i l'acusat, segons fiscalia, li va tornar a clavar diverses vegades el ganivet mentre la dona s'intentava defensar amb les mans i els peus.

 

En el moment de l'agressió hi havia els fills de la parella al domicili i van ser ells mateixos qui van sortir al carrer a demanar ajuda per a la seva mare. L'agressor va fugir del lloc dels fets però va ser detingut a primera hora de la tarda pels Mossos d'Esquadra. Amb motiu d'aquesta agressió Almacelles va convocar un minut de silenci concorregut per un centenar de veïns que van condemnar els fets i rebutjar la violència masclista.

 

Fiscalia demana 13 anys pel delicte de temptativa d'assassinat i 1 any més de presó per haver-se saltat l'ordre d'allunyament que tenia contra la víctima. Així mateix també demana una indemnització de 30.000 euros i llibertat vigilada durant 10 anys una vegada hagi sortit de la presó. L'home està en presó preventiva des que va ser detingut el dia dels fets.