Degustacions d’oli de la DOP Les Garrigues, a la Fira de Sant Miquel

Imatge d'arxiu d'un estand de la DOP Les Garrigues a la Fira de Sant Miquel.

Imatge d'arxiu d'un estand de la DOP Les Garrigues a la Fira de Sant Miquel. | LleidaDiari.cat

 

L'oli d'oliva verge tornarà a estar un any més molt present a la Fira de Sant Miquel i al saló Eurofruit de Lleida. En aquest sentit, la DOP (Denominació d'Origen Protegida) Les Garrigues oferirà als visitants la possibilitat de gaudir d'un «Passeig amb la DOP Les Garrigues», una proposta que permetrà als assistents tastar l'oli de Lleida amb segell de qualitat, a més de descobrir en primera persona els aromes més característics de l'oli (fulla, tomàquet, ametlla…), pròpies de l'arbequina, i el seu vincle amb el territori.

 

La 64a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel i la 33a edició del Saló Eurofruit, que se celebraran del 27 al 30 de setembre, al recinte de Fira de Lleida, comptarà amb un estand de la DOP Les Garrigues, espai en el qual s'organitzaran diverses activitats.

 

Degustacions d'oli a l'estand de la DOP Les Garrigues.

Degustacions d'oli a l'estand de la DOP Les Garrigues. | LleidaDiari.cat

 

Degustacions i demostracions gratuïtes

El públic de la fira tindrà l'oportunitat de tastar els olis de cada una de les cooperatives amb aquest segell de qualitat. Cada dia, de manera rotatòria, hi serà present l'oli de cinc de les cooperatives inscrites, situacioats en mostradors propis. D'aquesta manera, els assistents podran informar-se de tot allò relacionat amb les entitats centenàries i el seu oli.

 

L'estand de la DOP les Garrigues també comptarà amb una exposició pròpia i venda directa d'oli, a més d'una mostra d'olis de totes les cooperatives inscrites. Així, durant els quatre dies de fira, els visitants podran participar en sortejos d'oli i gaudir dels berenars saluables de pa amb oli i xocolata.

 

I no sols això. Aquest espai també té previst programat un maridatge de fruita amb oli, com una de les principals novetats. La sessió estarà dirigida pel periodista i gastrònom Pep Nogué, especialitat en aliments amb distintiu de qualitat. L’objectiu és donar a conèixer les possibilitats de preparar plats de fruita, principalment de Lleida, amb oli verge extra amb DOP Les Garrigues, aliments saludables i indispensables en una alimentació sana i equilibrada.